Four
Boek

Four a Divergent collection (2021)/ Veronica Roth

Enkele verhalen die zich afspelen in de wereld van 'Divergent', met als hoofdpersoon Four. Ze gaan o.a. over Fours jeugd, waarin hij mishandeld werd door zijn vader en over zijn kennismaking met Tris. Vanaf ca. 15 jaar.

Recensie

Enkele verhalen over Tobias "Four" Eaton uit de wereld van de serie 'Divergent', die spelen op het moment dat hij overstapt van Abnegation (Zelfverloochening) naar Dauntless (Onverschrokkenheid). In de eerste drie verhalen wordt verteld over Fours jeugd waarin hij mishandeld wordt door zijn vader. De volgende verhalen gaan over zijn overstap en inwijding en de wijze waarop hij zijn moeder terugvindt. Ten slotte is in een verhaal verwerkt hoe hij ontdekt dat Erudite (Eruditie) meer invloed heeft op Dauntless dan zou moeten en welke gevolgen dat voor hem en Tris kan hebben. Verder zijn er nog drie korte fragmenten die spelen op het moment dat Tris ook deel uitmaakt van Dauntless. Roth (1988) begon de serie 'Divergent' destijds te schrijven met Four als hoofdpersoon. Al snel lukte het haar niet om verder te komen en is ze opnieuw begonnen, maar ditmaal met Tris als hoofdpersoon. Kan gezien worden als proloog op de trilogie. Jubileumuitgave met extra's: 'Free Four: Tobias tells the Divergent story "We can be mended". Vanaf ca. 15 jaar.

Specificaties

Engels | 9780008468972 | 285 pagina's

Titel Four : a Divergent collection
Auteur Veronica Roth
Type materiaal Boek
Editie Anniversary edition;
Uitgave London : HarperCollins Children's Books, 2021
Overige gegevens 285 pagina's - 20 cm
Annotatie Ondertitel op omslag: A Divergent collection - Oorspronkelijke uitgave: New York : Katherine Tegen Books, 2013
ISBN 9780008468972
PPN 43332449X
Genre science-fiction - verhalenbundel
Thematrefwoord Dystopieën ; Toekomst ; Kindermishandeling
Taal Engels
Onderwerp algemeen Dystopieën ; Toekomst ; Kindermishandeling