Biesbosch en Haringvliet
Boek

Biesbosch en Haringvliet natuur van wereldklasse ([2021])/ Jacques van der Neut, Wim van Wijk, overzichtskaartjes Martijn van der Neut (bewerking: Richard Bos)

Informatie in woord en beeld over wat er is en wordt gedaan om van de delta in en rond het Haringvliet, het Hollands Diep, de Biesbosch en de duingebieden Kwade Hoek en Voornes Duin weer een aaneengesloten gebied te maken en een nieuw nationaal park, NL Delta Biesbosch-Haringvliet.

Recensie

Door de sluiting van het Haringvliet in 1970 kregen natuur en landschap een ecologische dreun. Sinds 2019 staan de Haringvlietsluizen weer op een kier, is natuurherstel mogelijk en staat de weg open voor een nieuw nationaal park van wereldklasse, NL Delta Biesbosch-Haringvliet. In dit boek wordt van de gebieden in en rond het Haringvliet, het Hollands Diep, de Biesbosch en de duingebieden Kwade Hoek en Voornes Duin beschreven wat er is gedaan om ze op te knappen of uit te breiden om die natuur van wereldklasse te creëren en zo van de delta weer een aaneengesloten geheel te maken. De informatieve teksten worden omringd door prachtige kleurenfoto's van flora, fauna en landschap en enkele historische foto's in zwart-wit. Ook een aantal werkzaamheden en gebiedswerkers komen in beeld. Een mooi overzicht van de nieuwe ontwikkelingen door twee gebiedskenners, journalist Wim van Wijk en fotograaf en voormalig boswachter Jacques van der Neut. Met eenvoudige kaartjes van de gebieden en rivieren en een lijst van literatuur en bronnen.

Specificaties

Nederlands | 9789462584525 | 168 pagina's

Titel Biesbosch en Haringvliet : natuur van wereldklasse
Auteur Jacques van der Neut
Secundaire auteur Wim van Wijk ; Martijn van der Neut
Type materiaal Boek
Uitgave Zwolle : WBOOKS, [2021]
Overige gegevens 168 pagina's - illustraties - 29 cm
Annotatie Met literatuuropgave
ISBN 9789462584525
PPN 433173777
Rubriekscode Noord-Brabant 986.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Biesbosch, De (nationaal park) ; Haringvliet ; Hollands Diep
PIM Rubriek Nederland
PIM Trefwoord Biesbosch