Rozet is op Hemelvaartsdag (donderdag 9 mei 2024) gesloten
Het geheimzinnige eiland
Boek

Het geheimzinnige eiland (november 2021)/ Nederlandse vertaling [uit het Engels]: Lidewij van den Berg

De ninja's zijn op avontuur op een geheimzinnig eiland. Maar ook premiejager Ronin is op het eiland en heeft een sluw plan. Verhaal over Lego Ninjago. Vanaf ca. 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Dit deel in de serie 'Makkelijk lezen met Lego' is verdeeld in drie hoofdstukken, die elk erg verschillend zijn. Daarvoor komt nog een inleiding die nodig is om het verhaal te kunnen volgen. In het eerste deel horen de ninja's gekke geluiden die van een papagaai blijken te komen. De overgang naar het tweede deel is verwarrend. De ninja's worden gevangen genomen. Hoe ze worden gered vertelt het verhaal niet. Het boek rond af met premiejager Ronin die zijn eigen avontuur beleeft, wat uiteindelijk slordig samenvalt met dat van de ninja's. Het boek eindigt met een verhelderende woordenlijst die ook uitlegt wie wie is, handig voor de lezer die niet zo bekend is met Lego Ninjago. In maar 64 pagina's voelt het boek erg gehaast. Avonturen worden haastig beschreven of tussen neus en lippen door benoemd. Er is meer aandacht voor dialoog waardoor het ritme soms moeilijk te volgen is. 'Makkelijk lezen' zal vooral slaan op het kleine aantal pagina's, de vele illustraties en het grote lettertype. Voor de woordkeuze is wel een hoger leesniveau nodig. Dit boek zal vooral populair zijn onder fans van Ninjago, die het verhaal misschien wel kunnen volgen. In dezelfde opzet verschenen o.a. 'Ninja-gamers!'* en 'De ruige reddingsmissie'. Vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789030508250 | 64 pagina's

Titel Het geheimzinnige eiland
Auteur Steve Behling
Secundaire auteur Lidewij van den Berg
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Amsterdam : Billy Bones, november 2021
Overige gegevens 64 pagina's - gekleurde illustraties - 22 cm
Annotatie ISBN afkomstig van de barcode op de achterkant - Vertaling van: Island of mystery!. - (Lego® Ninjago®) - Bevat 3 verhalen van Steve Behling: Wat loert daar in het oerwoud?. Vertaling van: What lurks in the jungle? ; Nya's adembenemende avontuur. - Vertaling van: Nya's astonishing adventure ; Sluwe plannen op het eiland. - Vertaling van: The island job
ISBN 9789030508250
PPN 433316098
Genre avonturenroman
Thematrefwoord Computerspelen ; Ninja's ; Lego
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Lego® Ninjago®
Boek

Lego® Ninjago® (2021-...)

vol.
Uitgeleend