Ik zie, ik zie
Boek

Ik zie, ik zie ([2022])/ Romana Romanyshyn en Andriy Lesiv, vertaald [uit het Oekraiens] door Sylvia Vanden Heede

Waardoor kan je zien? Hoe werken je ogen? Wat maakt dat je kleuren kan zien? Welke invloed hebben de hersenen? Informatief prentenboek met opvallende kleuren dat je veel vertelt over alles wat met kijken, zien, niet zien en hupmiddelen te maken heeft. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Briljant vormgegeven, bijna vierkant prentenboek - in Oekraïens geel-blauw (!) - waarin op kaleidoscopische wijze wordt ingegaan op alles wat met zien, kijken, niet kunnen zien en hulpmiddelen bij het zien te maken heeft. De inhoud richt zich op kinderen vanaf ca. 10 jaar en schuwt een hoog inzichtelijk begripsniveau niet. Ogen, de functie en de werking van ogen, de aansturing door de hersenen, kleuren en kleurnuances, het begrijpen van emoties die je ziet bij een ander, mimicry, brillen en verrekijkers, blind zijn, brailleschrift, zintuigen en hun samenhang, verbeelding en creativiteit: het is maar een kleine greep uit wat magnifiek kleurrijk geïllustreerd en kernachtig van informatie voorzien de revue passeert. De kleurstilering is een lust voor het oog. Dit prentenboek is effectief, informatief en helder - ook voor kinderen die bepaalde kennis misschien moeizaam tot zich nemen. Mooi is het hoofdstuk over pictogrammen en optische illusies. Uitgave met harde kaft, spitsvondig en opvallend in zijn soort. Oorsponkelijk Oekraïens (2018), vertaald in speels, perfect passend Nederlands.

Specificaties

Nederlands | 9789401479462

Titel Ik zie, ik zie
Auteur Romana Romanyshyn
Secundaire auteur Andriy Lesiv ; Sylvia Vanden Heede
Type materiaal Boek
Uitgave Tielt : Lannoo, [2022]
Overige gegevens 60 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 29 cm
Annotatie Ondertitel op omslag: over kijken en zien, brillen, braille en camouflage - Oorspronkelijke Oekraiense uitgave: Lviv : Vydavnytstvo Staroho Leva. - 2018
ISBN 9789401479462
PPN 435486209
Rubriekscode 415.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Zien
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Zintuigen