Rozet is op Hemelvaartsdag (donderdag 9 mei 2024) gesloten
De ruige reddingsmissie
Boek

De ruige reddingsmissie (november 2021)/ Nederlandse vertaling [uit het Engels]: Lidewij van den Berg

Ten zuiden van Ninjago Eiland ligt een geheimzinnig eiland. Meester Wu, Misako en andere ninja's beleven er spannende avonturen. Verhaal over Lego Ninjago. Vanaf ca. 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Mooi afgewerkt leesboekje (harde kaft met reliëf, Legodecor), met drie verhalen die vertaald zijn in levendig Nederlands, vol dialoog tussen de hoofdpersonen. In verhaal 1 staat een geheimzinnig eiland centraal waar leden van de ontdekkingsmissie verdwijnen; in verhaal 2 maken we kennis met Nerveuze Tim (eigenlijke naam: Tim Batterson), die het als enige ooit gelukt is om van het geheimzinnige eiland terug te keren; in verhaal 3 gaat een groep ninja-vrienden op zoek gaat naar de verdwenen expeditieleden. De figuren van o.a. Misako, meester Wu, Clutch, Tim en Lloyd, die het in de verhalen druk hebben met hun oplossingsgerichte, filmische ontdekkingsdrang naar de geheimen van het mysterieuze eiland, zie je op de gekleurde illustraties terug. De taal van het verhaal is animatiefilmachtig. De tekst is gedrukt in een grotere letter - de zinsbouw is eenvoudig, waardoor iets oudere kinderen die wat meer moeite hebben met lezen, op basis van de inhoud van de verhalen, toch lezend op weg kunnen in een decor dat ze spelend al kennen. In dezelfde opzet verschenen o.a. 'Het geheimzinnige eiland' en 'Lego Ninjago: level 13'*. Vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789030508267 | 64 pagina's

Titel De ruige reddingsmissie
Auteur Steve Behling
Secundaire auteur Lidewij van den Berg
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Amsterdam : Billy Bones, november 2021
Overige gegevens 64 pagina's - gekleurde illustraties - 22 cm
Annotatie ISBN afkomstig van de barcode op de achterkant - Vertaling van: The uncharted island. - (Lego® Ninjago®) - Bevat 3 verhalen van Steve Behling: De aankomst ; Het verhaal van nerveuze Tim ; Redding is nabij!
ISBN 9789030508267
PPN 433316101
Genre avonturenroman
Thematrefwoord Computerspelen ; Ninja's ; Lego
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Lego® Ninjago®
Boek

Lego® Ninjago® (2021-...)

vol.
Uitgeleend