1-minuut verhaaltjes voor het slapengaan
Boek

1-minuut verhaaltjes voor het slapengaan slaap lekker, droom zacht ([2021])/ Nederlandse vertaling [uit het Frans]: Nele Jacobs

Meer dan tachtig korte verhalen over piraten, prinsessen, spoken en ridders, vaak met een onverwachte wending. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

Verhalenbundel met 82 fantasierijke en sprookjesachtige ultrakorte verhalen geschreven door 17 verschillende auteurs met illustraties van 26 illustrators. De meeste verhaaltjes zijn 2 tot 3 pagina's lang, inclusief kleurrijke illustraties. De verhalen zijn divers: van realistische verhalen met kinderen die zelf beren, monsters of heksen verzinnen tot verhalen met monsters die heel lief blijken te zijn. In verhaal 15 - 8 pagina's - gaat Jasmijn met haar oom en neef een bergwandeling maken. Ze overnachten in een berghut en 's nachts hoort Jasmijn vreemde geluiden en gekraak. Is het een beer? Of een vriendelijke koe? Verhaal 5: Ruben gaat in de mist varen op een meer in Schotland. Het mag niet van zijn ouders, want wie gaat varen in de mist verdwijnt spoorloos, maar Ruben is niet bang. Als hij midden op het meer zit en de oever niet meer kan zien, ontdekt hij waarom het gevaarlijk is om in de mist te varen. Gelukkig bestaan er ook lieve monsters. Een aantrekkelijk vormgegeven voorleesboek met veel illustraties in verschillende stijlen en zwarte of witte basistekst met gekleurde woorden in groter formaat. Een deel van deze verhalen verscheen eerder in 'Wondermooie 1-minuut verhaaltjes'* (2016). Samen lezen en bekijken vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044761481 | 234 pagina's

Titel 1-minuut verhaaltjes voor het slapengaan : slaap lekker, droom zacht
Uniforme titel Een-minuut verhaaltjes voor het slapengaan
Secundaire auteur Nele Jacobs
Type materiaal Boek
Uitgave Aartselaar : Deltas, [2021]
Overige gegevens 234 pagina's - gekleurde illustraties - 25 cm
Annotatie Vertaling van: Les merveilleuses histoires du soir. - Parijs : Fleurus, (c)2010
ISBN 9789044761481
PPN 434444308
Genre sprookjes - verhalenbundel
Thematrefwoord sprookjesfiguren ; Voorleesboeken
Taal Nederlands