Luchtwegen
Boek

Luchtwegen (januari 2022)/ tekst: Étienne Davodeau, Christophe Hermenier en Joub, tekeningen: Étienne Davodeau ; inkleuring: Joub ; foto's: Christophe Hermenier ; vertaling [uit het Frans]: Arend Jan van Oudheusden

De vijftigjarige Yvan wordt genadeloos geconfronteerd met de fouten uit zijn verleden, als hij binnen één jaar zijn ouders en zijn baan verliest. Graphic novel in kleur.

Aanwezigheid

Recensie

De vijftigjarige Yvan wordt genadeloos geconfronteerd met zijn blunders uit het verleden, als hij binnen één jaar zijn ouders en zijn baan verliest. Zijn kinderen zijn uitgevlogen en zijn vrouw werkt aan de andere kant van de wereld. Hij is op zichzelf aangewezen. Bij zijn vrienden Sandra en Thierry, in de besneeuwde koude wereld in de Jura, maakt hij de balans op van zijn leven tot nu toe. Luchtwegen - de kaarsrechte routes van vliegtuigen hoog in de lucht - zijn in deze graphic novel een metafoor. De auteurs laten zien dat het leven een stuk interessanter wordt als je niet altijd de rechte lijn volgt. Al is het niet te voorkomen dat je anderen teleurstelt of pijn doet. Deze autobiografische fictie is op basis van de ervaringen van Hermenier gecomponeerd door drie vijftigers, die elkaar al een leven lang kennen. De foto's die Hermenier maakte van de eenvoudige voorwerpen uit het huis van zijn ouders, ondersteunen weemoedig de verhaallijn. De tekenaar Étienne Davodeau schetst op bedrieglijk eenvoudige wijze de zoektocht van Yvan. Een bijzonder mooie graphic novel.

Specificaties

Nederlands | 9789493109421 | 107 pagina's

Titel Luchtwegen
Auteur Étienne Davodeau
Secundaire auteur Christophe Hermenier ; Joub" ; Arend Jan van Oudheusden
Type materiaal Boek
Editie 1e druk;
Uitgave Amsterdam : Concerto*Books, januari 2022
Overige gegevens 107 pagina's - gekleurde illustraties - 30 cm
Annotatie Vertaling van: Les couloirs aériens. - Futuropolis, (c)2019
ISBN 9789493109421
PPN 43330362X
Genre stripverhaal - psychologische roman
Taal Nederlands