Zichtlijnen voor opvoeding en ouderschap
Boek

Zichtlijnen voor opvoeding en ouderschap (2021)/ Edmond Schoorel en Ruth Keller, redactie: Marcella Rijntjes ; tekeningen: Cees Heuvel

Praktische adviezen voor ouders en opvoeders voor bewust opvoeden, ook in situaties waarin het kind moeilijker gedrag vertoont of een afwijkende ontwikkeling doormaakt.

Aanwezigheid

Recensie

Ouder ben je zodra je een kind krijgt. Dat ontstaat automatisch. Wat kinderen van ouders nodig hebben om zelf optimaal te ontwikkelen is wat anders. Daarvoor is bewust gedrag van de ouders nodig. In dit boek worden ouders en opvoeders geholpen om vanuit die rol naar hun kind te kijken en te bepalen wat het nodig heeft. Ook in situaties waarin het kind moeilijker gedrag vertoont of een afwijkende ontwikkeling doormaakt. Aan de hand van praktijkvoorbeelden krijgt de lezer steun uit situaties van andere ouders. Een praktisch boek waarin ouders en opvoeders leren goed naar het gedrag van het kind te kijken en de achterliggende behoefte op te zoeken. Edmund Schoorel is kinderarts en heeft al vele boeken op zijn naam staan, Ruth Keller is pedagoog en psycholoog.

Specificaties

Nederlands | 9789060389447 | 154 pagina's

Titel Zichtlijnen voor opvoeding en ouderschap
Auteur Edmond Schoorel
Secundaire auteur Ruth Keller ; Marcella Rijntjes ; Cees Heuvel
Type materiaal Boek
Editie 1e druk;
Uitgave Zeist : Christofoor, 2021
Overige gegevens 154 pagina's - illustraties - 20 cm
Annotatie Met literatuuropgave
ISBN 9789060389447
PPN 433460431
Rubriekscode 433
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Opvoeding
PIM Rubriek Opvoeding en Onderwijs
PIM Trefwoord Opvoeding