TaalCompleet
Boek

TaalCompleet Nederlands voor anderstaligen. B1, Praktijkboek (2021), auteurs en redactie; Hanne Boendermaker, Anneke van den Broek, Willemijn Buitinga-de Graaf, Mercita Coronel, Nancy Gaviria-van Loenen, Babs Gerholt, Mikal Grevelink, Joanneke Halbertsma, Mirjam Hordijk, Hanna Kleter-Trommel, Wieke Meester, Jikke Swenne, Rosanne Vermaat, Dagmar Willemse

Praktijkboek behorende bij een lesmethode NT2 gericht op laag- en middenopgeleide anderstalige volwassenen die hen van niveau A2 tot B1 brengt.

Recensie

Praktijkboek behorende bij de NT2-lesmethode Taalcompleet* (B1 - deel 2), die gericht is op laag- en middenopgeleide anderstalige volwassenen en gaat van A2 tot B1. Met dit praktijkboek gaat de taalleerder concreet aan de slag buiten het leslokaal. In het basisboek van de methode wordt verwezen naar de taalkaarten en praktijkopdrachten in dit praktijkboek. Het is voor taalleerders vaak moeilijk de geleerde stof in de praktijk te brengen en concreet met mensen te praten en te oefenen. Door deze praktijkopdrachten wordt de cursist verleid en min of meer gedwongen opdrachten uit te voeren en vragen te beantwoorden. Het zijn 51 taalkaarten met gespreksonderwerpen, observatie- en opzoekvragen en het afnemen van een interview. Per taalkaart moet genoteerd worden wanneer, waar en met wie de opdracht is uitgevoerd. Ook moet de cursist reflecteren en aangeven of het goed ging of niet. Achterin staan formats van een CV en een sollicitatiebrief, twee checklijsten over schrijven en spreken en een aantal tekeningen met allerlei situaties. Een nuttige en originele aanvulling op de uitgebreide NT2-methode Taalcompleet.

Specificaties

Nederlands | 9789490807405 | 80 pagina's

Titel TaalCompleet : Nederlands voor anderstaligen. B1, Praktijkboek
Secundaire auteur Hanne Boendermaker
Type materiaal Boek
Editie 1ste druk;
Uitgave [Amersfoort] : KleurRijker Educatiever Uitgeverij, 2021
Overige gegevens 80 pagina's - illustraties - 30 cm
Annotatie 18 maanden toegang tot de electronische leeromgeving
ISBN 9789490807405
PPN 430258038
Rubriekscode Nederlands 838.5
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Nederlandse taal; Anderstaligen
PIM Rubriek Communicatie
PIM Trefwoord Nederlandse taal

Relaties/Serie

TaalCompleet
Boek

TaalCompleet Nederlands voor anderstaligen (2013-...)

vol. B1, praktijkboek
Uitgeleend