De meester van de eindtijd
Boek

De meester van de eindtijd (juli 2021)/ Marcel Messing, redactie: Marijke Messing ; omslagillustratie en tekeningen binnenwerk: Marianne van den Dungen

Filosofische verhalen over de inzichten en wijsheden van 'de profeet' uit het gelijknamige boek van de mysticus Khalil Gibran (1833-1931.)

Aanwezigheid

Recensie

Onze wereldgeschiedenis kent vele verlichte meesters die ons in moeilijke tijden de weg naar huis wijzen. Almoestáfa is zo'n 'profeet van God', die onderricht in stilte en met woorden. Het is de hoofdfiguur in 'De profeet', het befaamde boekje van de mysticus Khalil Gibran (1833-1931). Volgens Gibran is het geestelijk ontwaken het allerwezenlijkste in een mensenleven en het enige doel van het bestaan. De auteur ervaart een diepe ontroering bij het lezen van 'De profeet', de bron voor dit boekje. Het gaat in feite om de terugkeer van de profeet, als noodzakelijkheid in deze verduisterde tijd van materialisme en almaar meer willen. Volgens hem vertegenwoordigt de profeet de geest die in ieder van ons huist. Hij roept de mens op zich te bevrijden en wakker te worden uit de slaap der vergetelheid. De auteur is antropoloog, filosoof en dichter, heeft diverse boeken geschreven en geeft lezingen. Elk hoofdstuk begint met een verfijnde pentekening. Filosofisch juweeltje, mede door het poëtische taalgebruik, geschreven over tijd en ruimte heen en een troostende inspiratiebron in duistere tijden. Bevat een beknopte bibliografie.

Specificaties

Nederlands | 9789493071834 | 124 pagina's

Titel De meester van de eindtijd
Auteur Marcel Messing
Secundaire auteur Marijke Messing ; Marianne van den Dungen
Type materiaal Boek
Editie Eerste hernieuwde druk;
Uitgave [Breda] : Obelisk Boeken, juli 2021
Overige gegevens 124 pagina's - illustraties - 21 cm
Annotatie Oorspronkelijke uitgave: Haarlem : Altamira, (c)2011 - Met literatuuropgave
ISBN 9789493071834
PPN 433816686
Genre verhalenbundel
Taal Nederlands