Speurneus Paddington
Boek

Speurneus Paddington ([2022])/ Michael Bond, met originele illustraties van Peggy Fortnum ; vertaling uit het Engels: Mariska Hammerstein (herzien 2015)

Beer Paddington doet zijn best de mensen te helpen, maar heeft daarbij zelf ook hulp nodig. Bundel met zeven verhalen om voor te lezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Paddington is een onhandige beer uit Peru, die bij de familie Brown in Londen woont. Hij onderneemt van alles, maar niet op de meest handige manier. Zo schildert hij zelf zijn kamer, steekt vuurwerk af, koopt cadeautjes en wil zelf foto's maken, maar alles loopt net een beetje anders. Hij laat een spoor van rotzooi achter, is onhandig of verstrooid, waardoor er grappige situaties onstaan. Hij is een stoute beer waar je toch eigenlijk niet boos op kunt worden. In 1958 ontstond het verhaal over Paddington, en sindsdien is hij onderdeel van de Engelstalige kinderliteratuur. In 1975 verscheen er een tv-serie over hem en onlangs een speelfilm. Dit boek is het vervolg op 'Een beer genaamd Paddington'*. Het bevat de originele illustraties, zwart-witte pentekeningen, die het verhaal over de beer een karakteristieke sfeer verlenen. Leuk (voorlees)boek voor jonge lezers die van humoristische avonturen houden die altijd goed aflopen. Herdruk met herziene vertaling. Bundel met zeven verhalen om voor te lezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789048852482 | 141 pagina's

Titel Speurneus Paddington
Auteur Michael Bond
Secundaire auteur Peggy Fortnum ; Mariska Hammerstein
Type materiaal Boek
Uitgave [Amsterdam] : Moon, [2022]
Overige gegevens 141 pagina's - zwart-wit illustraties - 22 cm
Annotatie Oorspronkelijke Nederlandse uitgave: Houten : Van Reemst, 1997. - (Paddington-klassiekers ; 2) - Vertaling van: More about Paddington. - London : Collins, 1959
ISBN 9789048852482
PPN 422739219
Taal Nederlands