Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Het allermooiste boek over dinosauriërs
Boek

Het allermooiste boek over dinosauriërs (2022)/ geïllustreerd door Rudolf Farkas, geschreven door Tom Jackson ; vertaling [uit het Engels]: Joost Mulder

Maak kennis met de enorme Diplodocus en de gevaarlijke Tyrannosaurus rex. Kijk hoe groot 36 soorten dino's waren ten opzichte van de mens en lees de leuke weetjes. Met levensechte afbeeldingen in kleur van de dino's. Makkelijk te lezen. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Waarom had de Therizinosaurus zulke lange klauwen en hoe groot en woest was de Velociraptor? In dit schitterend geïllustreerde grote boek wordt een overzicht gegeven van verschillende soorten dinosauriërs, waarbij naast de bekendere soorten ook minder bekende aan de orde komen. Helaas niet onze eigen Mosasaurus! Op systematische wijze wordt in zeer kort bestek per dubbele pagina telkens een soort dinosaurus voorgesteld, vergezeld van zo'n zeven weetjes in korte zinnen en in een grote letter. Daarbij is via silhouetten te zien hoe de grootte van de desbetreffende dinosaurus zich verhoudt tot een volwassen mens. Dit is een goede keuze omdat je dan pas ziet hoe adembenemend groot een aantal van deze dieren waren. In de zeer korte inleiding wordt als oorzaak van de ondergang van de dinosauriërs een planetoïde genoemd. Probleem voor sommige kinderen zullen de ingewikkelde namen voor de verschillende soorten dinosauriërs zijn, ook al zijn ze vertaald. De illustraties zijn overweldigend, waarbij de dinosauriërs kleurrijk zijn weergegeven in overeenstemming met recente vondsten. Ze zijn afgebeeld in een natuurlijke omgeving. De kracht van dit boek schuilt in de grootformaat tekeningen. Als eerste kennismaking is het boek zeer bruikbaar. Vanaf ca. 8 t/m 10 jaar, ook voor moeizame lezers.

Specificaties

Nederlands | 9789025767006 | 80 pagina's

Titel Het allermooiste boek over dinosauriërs
Auteur Rudolf Farkas
Secundaire auteur Tom Jackson ; Joost Mulder
Type materiaal Boek
Editie Vijfde druk;
Uitgave Haarlem : Gottmer, 2022
Overige gegevens 80 pagina's - gekleurde illustraties - 38 cm
Annotatie Eerste druk (c)2017 - Vertaling van: The magnificent book of dinosaurs. - Londen : Welden Owen, (c)2016
ISBN 9789025767006
PPN 435590278
Rubriekscode 576
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Dinosaurussen
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Dinosaurussen