Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
De grote beerrups
Boek

De grote beerrups (2022)/ Julia Donaldson, Yuval Zommer, vertaling [uit het Engels]: Johanna Rijnbergen

De grote, bruine beerrups ontmoet allemaal rupsen die er veel mooier uitzien. Zal zij na haar metamorfose ook een mooie vlinder worden? Informatief prentenboek met gekleurde illustraties. Vanaf ca. 5 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De grote beerrups heeft het naar haar zin in de tuin tot op een dag de tuinman alle paardenbloemen weghaalt. Op zoek naar een nieuw huisje komt ze een bonte schaapje-rups tegen die een bonte schaapje-vlinder zal worden. Bij de appelboom komt ze de witvlakrups tegen en zo nog meer rupsen. Iedereen vindt de beerrups, die bruin is, maar saai, en daar zal nooit een mooie vlinder uit tevoorschijn komen. Niemand wordt echter een veelkleurige vlinder, behalve beerrups. In dit stapelverhaal, steeds een andere rups, wordt het metamorfose-proces van een rups, cocon tot een vlinder mooi uitgewerkt. Duidelijk wordt dat de kleur van de rups niets zegt over wat voor een vlinder er zal ontstaan. Het verhaal alludeert aan het sprookje van Andersen over het lelijke eendje. Het verhaal is mooi gestructureerd door de auteur die we kennen van de succesvolle boeken van de Gruffalo. De illustraties in bonte kleuren met antropomorfe rupsen en vlinders met erg opvallende ogen geven een extra dimensie aan het verhaal. Achter in het boek is los een informatief non-fictie boekje over rupsen en nachtvlinders opgenomen. Vanaf ca. 5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789047713555

Titel De grote beerrups
Auteur Julia Donaldson
Secundaire auteur Yuval Zommer ; Johanna Rijnbergen ; Michael Blencowe
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Rotterdam : Lemniscaat, 2022
Overige gegevens 32 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 29 cm - 1 informatieboekje: Van alles over rupsen en nachtvlinders / geschreven door Michael Blencowe
Annotatie Vertaling van: The woolly bear caterpillar. - London : Macmillan Children's Books, (c)2021
ISBN 9789047713555
PPN 43535891X
Rubriekscode 597.83
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Rupsen ; Vlinders
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Rupsen