Wilde dieren
Boek

Wilde dieren Usborne geluidboekjes ([[2021])/ illustraties: Federica Iossa, tekst: Sam Taplin ; geluiden: Anthony Marks ; vertaling [uit het Engels]: Els Peeters

Hoor je de wolf huilen in de bergen en de beren grommen? En hoor je de walrus fluiten en de dorstige zebra piepen? Vierkant hardkartonnen prentenboek met vrolijk gekleurde tekeningen, kijkgaten, voelelementen door reliëf en tien geluidsknoppen. Vanaf ca. 2 jaar.

Recensie

Hard kartonnen peuterboek met geluidseffecten en uitsneden. 'Hoog in de bergen, tussen de wolken, vangen een berin en haar jong vissen. Hoor je ze grommen? Als de sterren aan de hemel verschijnen, huilt een wolf tussen de bergtoppen'. Door op een knopje te drukken hoor je het natuurgetrouwe geluid van de beren. Zo kun je ook luisteren naar een huilende wolf, een walrus, een briesend rendier, een grommend nijlpaard, een zebra, 'babbelende' stokstaartjes, een kameel, een krijsende ara en een babytapir. Bij de knopjes staat het bijbehorende geluid vermeld ('krijs' bij de ara, 'bries' bij het rendier). Je ziet de dieren in hun natuurlijke habitat, perspectief (en face). Kleurige karikaturale illustraties (gemengde techniek) over 2 pagina's met doorkijkjes naar de vorige of volgende pagina. De vrij statische illustraties waarop veel te zien is, hebben weinig diepte. D.m.v. uitsneden in de vacht van de dieren of in het landschap, wordt diepte of beweging gesuggereerd. De beknopte eenvoudige tekst (1 zin per pagina) sluit aan bij de illustraties. Deel uit de serie 'Usborne Geluidsboekjes' waarin o.a. ook delen over de boerderij en dierentuin verschenen en 'Dinosaurussen'*. Vanaf ca. 2 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9781801311625

Titel Wilde dieren : Usborne geluidboekjes
Uniforme titel Usborne geluidboekjes
Auteur Federica Iossa
Secundaire auteur Sam Taplin ; Anthony Marks ; Els Peeters
Type materiaal Boek
Uitgave [Londen] : Usborne, [[2021]
Overige gegevens 12 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 22 cm
Annotatie Vertaling van: Wild animals sound book. - London : Usborne Publishing Ltd., (c)2021. - (Usborne sound books)
ISBN 9781801311625
PPN 434814776
Genre dierenleven
Thematrefwoord Wilde dieren ; Natuur ; Geluiden ; Voelboeken
Taal Nederlands