De heks van de Zuidelijke Zeeën
Boek

De heks van de Zuidelijke Zeeën (november 2021)/ scenario: Gihef, naar een origineel idee van Marie Bardiaux-Vaïente ; tekeningen: Livia Pastore ; inkleuring: Bruno Pradelle ; vertaling [uit het Frans]: Christophe Deconinck

Recensie

In deze avonturenstrip bevechten meerminnen en Vikingen elkaar om de hegemonie in de Noordzee. Het verhaal begint in het jaar 844 in Sevilla als Vikingen daar aankomen voor een mysterieuze zaak. Later blijkt dit de oorzaak van een ontluikende liefde van de meermin Blodughada en een jonge Triton. Haar vader, de koning van de zee, vindt dat maar niets. Waar komt de Triton vandaan en wat zijn de geheime krachten van hem en de meermin? Een bont avontuur met mislukte liefde en veel gevechten in deze wondere Noorse fantasiewereld. Vlotte tekst, aardige plot en goed getekend in dit derde deel van deze vrolijke, fantasierijke serie. Met nog wat historische context en duidelijk stelling tegen xenofobie. Beter dan de gemiddelde strip in het genre fantasy en avontuur met wat humor. Afzonderlijk leesbaar naast het vorige deel, 'Parelmoerschuim'* (2021). Vlotte avonturenstrip voor iedereen vanaf ca. 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463943659 | 55 pagina's

Titel De heks van de Zuidelijke Zeeën
Auteur Livia Pastore
Secundaire auteur Gihef" ; Marie Bardiaux-Vaïente ; Bruno Pradelle ; Christophe Deconinck
Type materiaal Boek
Editie 1ste druk;
Uitgave Genk : Uitgeverij Daedalus, november 2021
Overige gegevens 55 pagina's - gekleurde illustraties - 29 cm
Annotatie Collectie ontworpen en vormgegeven door Gihef - Vertaling van: La sorcière des mers du Sud. - Les HumanoïOdes Associés, (c)2021. - (Sirènes & vikings ; 3)
ISBN 9789463943659
PPN 435121383
Genre stripverhaal - science-fiction
Thematrefwoord Vikingen ; Zeemeerminnen ; Fantasiewezens
Taal Nederlands