Persona non grata
DVD

Persona non grata ([2022])/ regi Lisa Jespersen

4600 Laura heeft zich gedistantieerd van haar jeugd op het platteland en heeft in de stad succes met een roman over haar jeugd die vooral getekend werd door pesterijen door haar klasgenootje Catrine. Als ze voor de bruiloft van haar broer teruggaat naar de familieboerderij, blijkt dat hij gaat trouwen met Catrine en dat kan ze maar moeilijk accepteren.

Aanwezigheid

Recensie

Deens komisch drama (2021) van Lisa Jespersen (debuut). Met Rosalinde Mynster, Anne Sofie Wanstrup, Jesper Groth en Thomas Hwan. Laura heeft succes met een roman over haar jeugd op het platteland, die vooral getekend werd door pesterijen door haar klasgenootje Catrine. Als ze na lange tijd teruggaat naar de familieboerderij voor de bruiloft van haar broer, ziet ze tot haar ontsteltenis dat Catrine zijn bruid is. En dat Catrine goed ligt bij haar familie. Score IMDb: 6.7. Len Karstens (Cinemagazine 18-11-'21): 'Laura is een interessant hoofdkarakter en Rosalinde Mynster vertolkt haar respectabel, maar de overige karakters missen veelal charme en geloofwaardigheid. Het verloop van de plot is niet veel beter' (2,5 sterren). Pauline Kleijer (Volkskrant 17-11-'21): 'Met veel empathie en gevoel voor humor brengt ze de kloof tussen afkomst en ambities in kaart, zonder eenvoudige oplossingen aan te dragen (...) goede acteurs, sterke dialogen' (3 sterren). Frank Stol (Filmtotaal 22-11-'21): 'scènes vol sociaal ongemak en oud zeer (...) Knap is ook dat Jespersen zich niet laat verleiden om stellig één kant te kiezen (...) iedereen krijgt hier wel (...) zijn vet. Wel kun je daar tegenin brengen dat de personale aftekeningen soms nét iets te zwart-wit en stereotiep aanvoelen' (3,5 sterren).

Specificaties

Deens | 9789083106045

Titel Persona non grata
Uniforme titel Hvor kragerne vender
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Lisa Jespersen ; Rosalinde Mynster ; Anne Sofie Wanstrup
Type materiaal DVD
Uitgave Hilversum : Arti Film, [2022]
Overige gegevens 1 dvd-video (ongeveer 91 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Rosalinde Mynster, Anne Sofie Wanstrup, Bodil Jørgensen. - Deens gesproken, Nederlands ondertiteld - Videoversie van de film: Denemarken : Hyæne Film, 2021 - Oorspronkelijke titel: Hvor kragerne vender
ISBN 9789083106045
PPN 435644556
Genre sociale roman
Thematrefwoord Plattelandssamenleving ; Stadsleven ; Pesten
Taal Deens