Possessor uncut
DVD

Possessor uncut ([2022])/ directed by Brandon Cronenberg

Huurmoordenaar Tasya Vos kan, met behulp van een door een geheime organisatie ontwikkelde hersenimplantatietechnologie, het brein van andere mensen binnendringen en hen aanzetten tot het plegen van moorden.

Aanwezigheid

Recensie

Britse horror sciencefiction (2020) van Brandon Cronenberg (Antiviral). Met Andrea Riseborough (Oblivion, Birdman), Christopher Abbott (Vox lux, Katie says goodbye), Jennifer Jason Leigh (The hateful eight) en Sean Bean (The Lord of the Rings). Huurmoordenaar Tasya Vos kan, met behulp van de hersenimplantatietechnologie van een geheime organisatie, het brein van anderen binnendringen. Op verzoek van rijke klanten worden zo de lichamen van deze personen overgenomen en worden ze aangezet tot het plegen van moorden. Score IMDb: 6.5. Frank Stol (Filmtotaal 1-5-'21): 'complexe en bloedige bodyhorror over de (de)constructie van identiteit (...) scifi-horror voor kijkers die tegen een stootje kunnen en niet bang zijn om hun hersens te laten kraken' (4 sterren). Berend Jan Bockting (28-4-'21): 'In de slim uitgevoerde sciencefictionfilm etaleert de regisseur een uitgekiend gevoel voor ritme en stijl (...) Andrea Riseborough speelt haar met volle overtuiging; wederom bewijst ze zich als specialist in angstaanjagend kille rollen' (4 sterren). Coen van Zwol (NRC 13-4-'21): 'orgiastisch bloedvergieten in een ambiance van koele vervreemding en 20ste-eeuwse technologie. Maar erg bekwaam, in een film op het snijpunt van sf, horror en thriller die complexe vragen opwerpt over identiteit' (4 sterren).

Specificaties

Engels | 8712806039727

Titel Possessor uncut
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Brandon Cronenberg ; Andrea Riseborough ; Christopher Abbott
Type materiaal DVD
Uitgave [Hilversum] : Three Lines Pictures, [2022]
Overige gegevens 1 dvd-video (103 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Andrea Riseborough, Christopher Abbott, Sean Bean. - Engels gesproken, Nederlands ondertiteld - Videoversie van de film: Groot-BrittannieOOOO : Ingenious Media, 2020
ISBN 8712806039727
PPN 435644459
Genre griezelverhaal - science-fiction
Taal Engels