King donkey ears
Boek

King donkey ears ([2011?])/ retold by Lesley Sims, illustrated by Mike and Carl Gordon ; reading consultant: Alison Kelly

De koning heeft een geheim. Hij heeft de oren van een ezel. Wie zijn haar knipt, gaat in de cel. Maar Mia hoeft niet in de cel. Dan lekt het geheim uit... Naar een oud Iers sprookje. Met cd. Vanaf ca. 7 jaar.

Recensie

De koning heeft een geheim. Hij heeft namelijk ezelsoren. Elke dienaar die zijn haar knipt, moet naar de cel. Mia lukt het echter om niet opgesloten te worden. Dan lekt het geheim uit... Het verhaal is gebaseerd op een oud Iers sprookje dat werd afgeleid van een legende over koning Midas. Het is herteld voor beginnende lezers. Achterin staan enkele leesgerelateerde puzzels (o.a. woordjes en verschillen zoeken). Er wordt gebruikgemaakt van een duidelijk groot lettertype, hoofdletters en interpunctie. De tekst is in verhouding tot het leesniveau beperkt. Er staan veel aantrekkelijke paginagrote waterverfillustraties in, die zwart omlijnd zijn. Het boekje maakt deel uit van de serie 'Usborne First Reading'*. Op www.usborne.com zijn meer verwerkingsopdrachten te downloaden. Het boekje is inclusief cd, waarop de tekst duidelijk wordt voorgelezen in Brits en Amerikaans Engels. Aantrekkelijk leesboekje met leeslint voor lezertjes die ca. een jaar Engels leesonderwijs hebben gevolgd. Vanaf ca. 7 jaar.

Specificaties

Engels | 9781409533153 | 32 pagina's

Titel King donkey ears
Auteur Lesley Sims
Secundaire auteur Mike Gordon ; Carl Gordon ; Alison Kelly
Type materiaal Boek
Uitgave London : Usborne Publishing Ltd., [2011?]
Overige gegevens 32 pagina's - illustraties - 21 cm - cd
Annotatie Oorspronkelijke uitgave zonder cd: 2009
ISBN 9781409533153
PPN 333922743
Rubriekscode Iers 862
Genre sprookjes
Taal Engels
Onderwerp algemeen Geheimen ; Sprookjesfiguren
PIM Rubriek Sprookjes en Volksverhalen
PIM Trefwoord Sprookjes

Relaties/Serie

First reading. Level 2
Boek

First reading. Level 2 (2008-...)

vol.
Uitgeleend