Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Nieuwe onderwijsruimte
Boek

Nieuwe onderwijsruimte creëer eigenaarschap met onderwijs in units, leerpleinen of domeinen (2021)/ Rianne Neering en Tjitske Bergsma

Praktisch handboek voor het creëren van eigenaarschap in het onderwijs door het anders inrichten van de onderwijsruimte, met onderwijs in units, leerpleinen en domeinen en met concrete handvatten voor de implementatie daarvan. Bedoeld voor basis- en voortgezet onderwijs en mbo.

Aanwezigheid

Recensie

In het onderwijs, mede gezien de oplopende lerarentekorten, wordt volop geëxperimenteerd met het anders inrichten van de onderwijsruimte. Tegelijkertijd heeft het werken met leerpleinen, units en domeinen (waar dit boek over handelt) op zichzelf een eigen(tijdse) onderwijswaarde, gericht op het creëren van eigenaarschap. De auteurs, specialisten op het gebied van eigentijds onderwijs en leren, bieden in vier delen een krachtige en praktische impuls aan het realiseren van een eigentijdse onderwijspedagogiek: I. Het fundament, met pedagogiek als basis en de definitie van een domein; II: Eigenaarschap van leraren, met teams als bouwsteen en teamteachen; III. De vloer op, met vloermanagement; IV. Eigenaarschap van leerlingen, met het begeleiden van eigenaarschap, het belang van onderwijsontwerp en nieuwe onderwijsruimte. Verplichte kost voor (startende) leraren, teams en schoolleiders in het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en mbo.

Specificaties

Nederlands | 9789401481205 | 187 pagina's

Titel Nieuwe onderwijsruimte : creëer eigenaarschap met onderwijs in units, leerpleinen of domeinen
Auteur Rianne Neering
Secundaire auteur Tjitske Bergsma
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Amsterdam : LannooCampus, 2021
Overige gegevens 187 pagina's - illustraties - 25 cm
Annotatie Met literatuuropgave
ISBN 9789401481205
PPN 434919152
Rubriekscode 450.45
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Onderwijsvernieuwing
PIM Rubriek Opvoeding en Onderwijs
PIM Trefwoord Onderwijs-vernieuwing