Een wereld vol kleuren
Boek

Een wereld vol kleuren verhalen over diversiteit ([2022])/ samenstelling Erik Idema & Erik Renkema, eindredactie Liesbeth van 't Hof ; auteurs Mounia Baddouri, Mariska Bijvank, Jessica Bouva, Guido de Bruin, Jahmilla Frank, Ingeborg Hendriks, Liesbeth van 't Hof, Petra van Helden, Erik Idema, Nericha Marchena, Jolanda van der Marel, Paul Middellijn, Gerard van Midden, Asri Prasadani, Erik Renkema, Tom Schoemaker, Joke Schutten, Cora Vlaming, Lizzy Wijnen ; illustraties Paula Gerritsen

De school is een verzamelplaats van verschillen. Een verhalenbundel dat diversiteit in de klas bespreekbaar maakt. Voorlezen vanaf 4 t/m 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Een boek voor leerkrachten met 43 verhalen voor onder-, midden-, en bovenbouw over onderwerpen waarin diversiteit een rol speelt. Bij de verhalen horen vragen die verdieping geven en een aanleiding kunnen zijn voor een gesprek over het onderwerp. De school is immers een verzamelplaats van verschillen. Kinderen ontdekken er dat iedereen een eigen achtergrond heeft met eigen regels, gebruiken en overtuigingen. Inspirerend, educatief en in nuchtere stijl geschreven. Voor onderwijzers en opvoeders.

Specificaties

Nederlands | 9789057885730 | 141 pagina's

Titel Een wereld vol kleuren : verhalen over diversiteit
Secundaire auteur Erik Idema ; Erik Renkema ; Liesbeth van 't Hof ; Mounia Baddouri ; Paula Gerritsen
Type materiaal Boek
Uitgave Amersfoort : Kwintessens, [2022]
Overige gegevens 141 pagina's - gekleurde illustraties - 25 cm
ISBN 9789057885730
PPN 435269607
Rubriekscode 478.9
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Diversiteit ; Verhalen
PIM Rubriek Opvoeding en Onderwijs
PIM Trefwoord Diversiteit