Toekomstmuziek
Boek

Toekomstmuziek muziek, improvisatie en de hersenen (december 2021)/ Artur C Jaschke, tekstredactie Jelte Nieuwenhuis ; eindredactie Irwan Droog

Uitleg over de werking van en een pleidooi voor het toepassen van improvisatie op muziekgebied, waarbij de effecten van improvisatie op onze hersenen op heldere wijze wordt duidelijk gemaakt.

Aanwezigheid

Recensie

Dit is het eerste boek van neurowetenschapper én muzikant Artur Jaschke voor een breder publiek. Een prikkelend debuut! Jaschke doet onderzoek naar de effecten van muziek op de hersenen en ons welzijn in het algemeen. Thema van zijn boek is improvisatie. Veel mensen denken daarbij aan jazzmuziek. Maar het is veel breder en meer dan alleen een muzikaal kunstje, betoogt Jaschke. Volgens hem is improvisatie essentieel om nieuwe dingen te leren en met elkaar te communiceren. Maar door alle technologische hulpmiddelen improviseren we tegenwoordig veel te weinig. Jaschke wil de improvisator in ons weer aanwakkeren. Met veel voorbeelden laat hij zien wat improvisatie eigenlijk is. Hij brengt op heldere wijze in kaart wat er in onze hersenen gebeurt als we improviseren en muziek beluisteren of beoefenen. Hardcover zonder kleur en spaarzaam geïllustreerd. Met een voorwoord van Iris Sommer, Prelude, Coda, Bronnen en Discografie. Boeiende mix van wetenschap en muziek, flinke lezerskring.

Specificaties

Nederlands | 9789083131627 | 191 pagina's

Titel Toekomstmuziek : muziek, improvisatie en de hersenen
Auteur Artur C Jaschke
Secundaire auteur Jelte Nieuwenhuis
Type materiaal Boek
Editie Tweede druk;
Uitgave [Amsterdam] : Uitgeverij HetMoet, december 2021
Overige gegevens 191 pagina's - illustraties - 22 cm
Annotatie Met discografie, literatuuropgave
ISBN 9789083131627
PPN 432255915
Rubriekscode 782.5
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Improvisatie; Muziek ; Neurowetenschappen
PIM Rubriek Muziek
PIM Trefwoord Improvisatie

Relaties/Serie

Open archief
Boek

Open archief (2020-...)

vol. 5
Uitgeleend