Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
Uit een ei
Boek

Uit een ei natuurlijk! ([2022])/ Pau Morgan, tekst: Isabel Otter ; vertaling [uit het Engels]: Ellen Hosmar ; redactie en productie: Vitataal

In een ei groeit een dier. Als het groot genoeg is, komt het ei uit. Ontdek in dit prentenboek welke dieren er allemaal uit een ei kunnen kruipen. Vanaf ca. 2,5 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Dit boek gaat over eieren. In eieren groeien dieren. Als die dieren groot genoeg zijn om geboren te worden, komen de eieren uit. Dat is het moment waarop dit vierkante hardkartonnen prentenboekje op inzoomt. Per twee spreads, waarbij de voorkant meetelt, wordt staat er één dier, dat uit het ei komt centraal. Op de eerste spread zien we de eieren in een natuurlijke omgeving. Op de tweede spread zijn de eieren uitgekomen. Zo maken jonge lezertjes kennis met een nest kuikentjes, een zwerm kikkerdril en kikkervisjes, de cyclus van ei - rups - cocon - vlinder en tot slot schildpadden. Er wordt verbinding tussen twee spreads over één dier gecreëerd met behulp van een doorkijkje. Over ieder dier wordt in korte teksten van 1 tot 3 zinnen per spread wat eenvoudige informatie gegeven in een lettertype, dat handgeschreven aandoet.De illustraties zijn eenvoudig opgebouwd met eenvoudige kleurvlakken in een beperkt kleurenschema. De kleuren doen minder sprankelend aan door de grauwe kartonkleur van de ondergrond. Deze kleur onthuld het gebruik van gerecycled karton voor deze serie 'Natuurlijk!'. Voor peuters van ca. 2,5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789048319824

Titel Uit een ei : natuurlijk!
Auteur Pau Morgan
Instelling /Vitataal, Feerwerd
Secundaire auteur Isabel Otter ; Ellen Hosmar
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Veltman Uitgevers, [2022]
Overige gegevens 16 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 18 cm
Annotatie Vertaling van: Hatch. - London : Caterpillar Books Ltd, (c)2022. - (Little nature)
ISBN 9789048319824
PPN 43527600X
Genre dierenleven
Thematrefwoord Eieren ; Jonge dieren
Taal Nederlands