Wat groeit daar?
Boek

Wat groeit daar? natuurlijk! ([2022])/ Pau Morgan, tekst: Isabel Otter ; vertaling [uit het Engels]: Ellen Hosmar ; redactie en productie: Vitataal

Ontdek het wonder van zaden die groeien en zie hoe een zaadje uitgroeit tot een plant. Een informatief prentenboek van gerecycled karton voor kinderen van ca. 2,5 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Een boekje over groei en bloei: een plantje ontspruit uit een eikeltje, de velden staan vol bloeiende bloemen dankzij stuifmeelverspreidende bijen, uit zaadjes groeit een bramenstruik enz. In vorm gesneden doorkijkjes geven voorproefjes. De vierkante uitgave met twee afgeronde hoekjes heeft, geheel in stijl, een natuurlijke uitstraling door de uitvoering in mat, gerecycled karton. De illustraties in gedekte tinten lopen over twee pagina's. Een goedlopende tekst vertelt wat er te zien is bij het groeiproces. Een vraag op de laatste pagina ('Wat wil jij laten groeien?') brengt een gesprekje op gang en zet aan tot bewustwording. Tegelijkertijd verscheen het vergelijkbare Uit een ei. De illustrator maakte al meer natuurboekjes. Voor peuters vanaf ca. 2,5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789048319831

Titel Wat groeit daar? : natuurlijk!
Auteur Pau Morgan
Instelling /Vitataal, Feerwerd
Secundaire auteur Isabel Otter ; Ellen Hosmar
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Veltman Uitgevers, [2022]
Overige gegevens 16 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 18 cm
Annotatie Vertaling van: Grow. - London : Caterpillar Books Ltd, (c)2022. - (Little nature)
ISBN 9789048319831
PPN 435276026
Thematrefwoord Natuur ; Groeien ; Planten
Taal Nederlands