Old henry
DVD

Old henry ([2022])/ directed by Potsy Ponciroli

Als een boer een gewonde man met veel geld bij zich helpt en vervolgens een groep mannen op bezoek krijgt die de gewonde man zoeken, is het voor de boer onduidelijk wie de waarheid spreekt.

Aanwezigheid

Recensie

Amerikaans drama (2021) van Potsy Ponciroli. Met Tim Blake Nelson (O brother, where art thou?, The ballad of Buster Scruggs), Scott Haze (Midnight special), Stephen Dorff (Blade, Immortals) en Gavin Lewis. Een boer vindt een gewonde man in de buurt van zijn boerderij en besluit hem te helpen. De man heeft veel geld bij zich en zegt dat hij een sheriff is die achtervolgd wordt door bandieten. Als enkele mannen langskomen en beweren overheidsmedewerkers te zijn, weet de boer niet wie hij moet geloven. En vertrouwt op zijn geweer. Score IMDb: 7.3. Christina Newland (IndieWire 3-12-'21): Een middelmatige film kan soms nog gered worden door enige ambitie, maar zelfs dat ontbreekt hier (beoordeling C-). Trace Sauveur (Austin Chronicle 15-10-'21): Er valt wel iets te bewonderen en voor sommigen zal dat voldoende zijn, maar de film lijkt in veel opzichten op zijn hoofdrolspeler: oud, verweerd en versleten (2,5 sterren van 5). Carla Hay (Culture Mix 4-1-'22): Lijkt op het eerste gezicht een doorsnee western, maar blijkt een spannend en intrigerend verhaal te zijn met diverse lagen en plotwendingen. Richard Roeper (Chicago Sun-Times 8-10-'21): Als een geïsoleerde boer die een vluchteling vindt, legt karakterspeler Tim Blake Nelson een wereldwijze grootsheid in zijn rol (3,5 sterren van 4).

Specificaties

Engels | 8712806039932

Titel Old henry
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Potsy Ponciroli ; Tim Blake Nelson ; Gavin Lewis
Type materiaal DVD
Uitgave [Hilversum] : Three Lines Pictures, [2022]
Overige gegevens 1 dvd-video (95 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Tim Blake Nelson, Gavin Lewis, Stephen Dorff. - Engels gesproken, Nederlands ondertiteld - Videoversie van de film: Verenigde Staten, 2021
ISBN 8712806039932
PPN 435644602
Genre wild-west roman - thriller
Taal Engels