De energiebalans
Boek

De energiebalans (2022)/ Herman Pontzer, vertaling [uit het Engels]: René van Veen

Informatieve handleiding over het functioneren van het menselijk metabolisme en het vinden van een gezonde energiebalans.

Aanwezigheid

Recensie

Een informatieve handleiding over het menselijk metabolisme en het vinden van een gezonde energiebalans. Evolutionair antropoloog Herman Pontzer zet met behulp van feiten, anekdotes en illustraties op toegankelijke wijze uiteen hoe metabolisme alles in het lichaam beïnvloedt, van fertiliteit tot het immuunsysteem. Hij weerlegt dieet-hypes, vertelt hoe de mens eigenlijk nog steeds een jager-verzamelaar is en laat zien hoe we ons lichaam beter kunnen begrijpen en daarmee beter verzorgen.'De energiebalans' is informatief, maar ook vermakelijk en is in een nuchtere stijl geschreven. Geschikt voor lezers met interesse in het onderwerp. Met enkele ondersteunende foto's, schema's en illustraties.Herman Pontzer (1950) is hoofddocent Evolutionary Anthropology aan Duke University en is verbonden aan het Duke Global Health Institute. Voor zijn research reisde hij de hele wereld over.

Specificaties

Nederlands | 9789401616294 | 543 pagina's

Titel De energiebalans
Auteur Herman Pontzer
Secundaire auteur René van Veen
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Haarlem : Xander, 2022
Overige gegevens 543 pagina's - illustraties - 22 cm
Annotatie Ondertitel op omslag: Begrijp je lichaam: verbrand calorieen en blijf gezond - Met literatuuropgave - Vertaling van: Burn. - Avery, (c)2021
ISBN 9789401616294
PPN 435032593
Rubriekscode 600.52
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Stofwisseling
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Stofwisseling