Improviseren doe je zo!
Boek

Improviseren doe je zo! DOE-BOEK voor muzikanten van 10-80 om te beginnen met improviseren ([2018])/ Werner Janssen, redactie: Jacqueline de Rijk ; illustrator: Coen Hamelink

Uitleg aan de beginnende muzikant van de basisbeginselen van het muzikaal improviseren, aan de hand van een door de auteur ontwikkelde methode.

Aanwezigheid

Recensie

In dit lesboek leert musicus Werner Janssen de beginnende muzikant de basis van het improviseren, aan de hand van zijn 'GIVE' methode: G (guts=lef), I (imagination=fantasie), V (vocabulary=vocabulaire), E (ear=gehoor). Aan de orde komen uiteenlopende zaken als je fantasie overbrengen op je instrument, toonladders, pentatonische ladders, viermatenfrasering, improviseren in klassieke muziek, de blues en tips voor meer zelfvertrouwen als je improviseert. Voor wie het notenschrift niet beheerst (velen spelen muziek op het gehoor, niet vanaf bladmuziek) zullen delen van het boek lastig zijn door te komen, ook al wordt de notentheorie helder uitgelegd. Bij het boek is een online cursus beschikbaar, compleet met lesvideo's, bladmuziek getransponeerd voor specifieke instrumenten, plus mp3-oefentracks. Softcover, blauwe steunkleur, met illustraties van Coen Hamelink. Met Voorwoord, Nawoord en Appendix. Nuttig lesboek voor beginnende improvisanten, waarbij wel enige muzikale voorkennis wordt verwacht.

Specificaties

Nederlands | 9789492926364 | 141 pagina's

Titel Improviseren doe je zo! : DOE-BOEK voor muzikanten van 10-80 om te beginnen met improviseren
Auteur Werner Janssen
Secundaire auteur Jacqueline de Rijk ; Coen Hamelink
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave [Breda] : Expertboek, [2018]
Overige gegevens 141 pagina's - 21 cm
ISBN 9789492926364
PPN 43528343X
Rubriekscode 782.5
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Jazz; Improvisatie
PIM Rubriek Muziek
PIM Trefwoord Jazz