Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Dribbels grote flapjesboek
Boek

Dribbels grote flapjesboek ([2022])/ Eric Hill

Dribbel en zijn vriendjes laten allerlei voorwerpen zien die een andere vorm hebben of een andere kleur. Maar ook cijfers komen aan bod. Vierkant hardkartonnen prentenboek met eenvoudige illustraties in vrolijke kleuren en met flapjes. Vanaf ca. 2 jaar.

Recensie

In dit vierkante hardkartonnen prentenboek met twee afgeronde hoeken en flapjes leren peuters en jonge kleuters met Dribbel en zijn vriendjes spelenderwijs over kleuren, vormen, cijfers en tegenstellingen. De eerste spread toont vier deuren in rood, geel, blauw en groen. Aan de lezers wordt gevraagd de deur met de juiste kleur te openen en te zien wie daar achter zit. Elk dier is daar vervolgens met een voorwerp in dezelfde kleur aan het werk. De volgende spread gaat over de vormen rechthoek, driehoek, ruit, cirkel en vierkant, en daarna wordt in twee spreads tot tien geteld. Steeds staat er groot een cijfer afgedrukt en achter het flapje is precies dat aantal dingen te vinden. De laatste spread is gewijd aan tegenstellingen, zoals open en dicht en droog en nat. Zo zie je eerst mama kangoeroe in de regen, en als je het flapje met haar kop naar beneden doet het kleintje met een parapluutje in de buidel. De kleurige, eenvoudige, zwartomlijnde tekeningen spreken kleintjes altijd aan. Een uitnodigend boek om van te leren. Vanaf ca. 2 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789000380763

Titel Dribbels grote flapjesboek
Auteur Eric Hill
Instelling /Van Holkema & Warendorf
Type materiaal Boek
Uitgave [Amsterdam] : Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum bv, [2022]
Overige gegevens 12 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 28 cm
Annotatie Nederlandse vertaling uit het Engels Van Holkema & Warendorf - Vertaling van: Spot's big lift-the-flap-book. - London : Penguin Random House Children's, (c)2021
ISBN 9789000380763
PPN 435271822
Thematrefwoord Kleuren ; Vormen ; Tellen ; Tegenstellingen ; Beweegbare boeken
Taal Nederlands