Mon légionnaire
DVD

Mon légionnaire ([2022])/ un film de Rachel Lang

Het dagelijks leven van twee vrouwen van uiteenlopende afkomst op een legerbasis van het Vreemdelingenlegioen, terwijl hun mannen missies uitvoeren.

Aanwezigheid

Recensie

Frans-Belgisch drama (2021) van Rachel Lang, die zelf als soldaat een missie in de Sahel meemaakte. Met Camille Cottin (Stillwater, Allied), Louis Garrel (L'homme fidèle, J'accuse), Ina Marija Bartaité en Aleksandr Kuznetsov. Een groep mannen van diverse afkomst uit het Franse vreemdelingenlegioen voert in Mali missies uit, terwijl hun vrouwen op de legerbasis in Corsica achterblijven. Daar ontmoet de Oekraïense Nika, met haar vriend Vlad meegekomen, de advocaat Céline, de vrouw van commandant Maxime, die zich onttrekt aan de verwachtingen van de andere vrouwen. Score IMDb: 5.8. De Protagonisten (24-1-'21): 'Hoe kun je samenleven, als je bijna altijd apart van elkaar leeft. Mon Légionnaire geeft gedeeltelijk antwoord op die vraag (...) een slow burner die groeit naarmate de film vordert. Steeds beter begrijp je ieder personage, waarbij de sprongen in de tijd aangenaam welkom en effectief zijn'. Jeroen Hulsman (enola.be 12-11-'21): 'de koude, observerende manier waarop Lang die boodschap brengt, zorgt voor een interessante insteek (...) Zo toont de film ook hoe de gevolgen van oorlog en het leven ver van huis anders beleefd wordt afhankelijk van je maatschappelijke positie, maar dat niemand ontsnapt aan de kern van de zaak: verderf, trauma en ontwrichte relaties' (beoordeling: 7,5).

Specificaties

Frans | 5425037941679

Titel Mon légionnaire
Uniforme titel Our men
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Rachel Lang ; Louis Garrel ; Ina Marija Bartaité ; Aleksandr Kuznetsov
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : Imagine, [2022] - [Amsterdam] : Distributie: Remain in Light
Overige gegevens 1 dvd-video (107 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Louis Garrel, Ina Marija Bartaité, Aleksandr Kuznetsov. - Oekraiens en Frans gesproken, Nederlands of Frans ondertiteld - Videoversie van de film: Frankrijk : Chevaldeuxtrois, 2021 - Alternatieve titel: Our men
ISBN 5425037941679
PPN 43570690X
Genre sociale roman - psychologische roman - oorlogsroman
Thematrefwoord Vreemdelingenlegioen ; Relatieproblemen ; Vrouwenleven
Taal Frans