Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Stad van beenderen
Boek

Stad van beenderen ([2022])/ Cassandra Clare, vertaald uit het Engels door Elsbeth Witt

Het leven van Clary (15) verandert drastisch wanneer ze in een club drie getatoeëerde jongeren met vreemde wapens een jongen ziet vermoorden. Ze ontdekt dat de jongens demonenjagers zijn. Dan verdwijnt Clary's moeder. Vanaf ca. 15 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Clary's leven verandert drastisch wanneer ze in een club getuige is van een moord. Drie getatoeëerde jongeren met vreemde wapens vermoorden een andere jongen. Het vreemde aan de hele zaak is dat de vermoorde jongen in het niets verdwijnt en dat zij de enige is die de drie geheimzinnige jongeren kan zien. De jongeren zijn net zo verbaasd als Clary (15) en vertellen haar dat ze Schaduwjagers zijn: het is hun taak om demonen op aarde te vermoorden en mensen te beschermen. Dan verdwijnt Clary's moeder en wordt Clary zelf bijna vermoord door een demon. Samen met Jace, een van de Schaduwjagers, ontdekt ze de waarheid over haar verleden en een verschrikkelijk gevaar dat de aarde en de wereld van de Schaduwjagers bedreigt. Eerste deel van de zeer onderhoudende en spannende fantasyreeks 'Kronieken van de onderwereld'*. Het verhaal is erg goed opgebouwd en heeft verschillende sterke plotwendingen, wat de spanning alleen maar opdrijft. Ook de dynamiek tussen de personages is erg interessant. Spannende, goed geschreven fantasy voor jongeren vanaf ca. 15 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789024596478 | 478 pagina's

Titel Stad van beenderen
Auteur Cassandra Clare
Secundaire auteur Elsbeth Witt
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, [2022]
Overige gegevens 478 pagina's - 21 cm
Annotatie Oorspronkelijke Nederlandse uitgave: Vianen : The House of books, 2010 - Vertaling van: City of bones. - New York : Pulse, (c)2007. - (The mortal instruments ; b. 1)
ISBN 9789024596478
PPN 436036819
Genre griezelverhaal
Thematrefwoord Demonen ; Verdwijningen
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Kronieken van de onderwereld
Boek

Kronieken van de onderwereld (2022-...)

vol. 1
Uitgeleend
Cassandra Clare