De kleine prins
Boek

De kleine prins = Le petit prince : tweetalige editie (2021)/ Antoine de Saint-Exupéry, met de originele Franse tekst en een nieuwe vertaling van Erik van Muiswinkel

Een piloot ontmoet bij een noodlanding in de woestijn een prinsje van een verre planeet. Van hem leert de piloot dat je alleen met je hart goed kunt zien. Vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Deze nieuwe editie bevat de oorspronkelijke Franse tekst naast de nieuwe vertaling van Erik van Muiswinkel uit 2020. 'De Kleine Prins' is het poëtische, door de schrijver geïllustreerde verhaal over een piloot die na een noodlanding in de Sahara een prins van een verre, piepkleine planeet ontmoet. Onbevangen en wijs vertelt de prins over zijn planeet en over zijn ontmoetingen met bewoners van andere planeten. Hij laat de piloot zien dat zorg en aandacht voor elkaar wezenlijker zijn dan bijvoorbeeld rijkdom en macht. De toegankelijke, eigentijdse vertaling van Van Muiswinkel is soms wat populair, maar doet niets af aan de kracht van het steeds weer ontroerende verhaal. De tweetaligheid maakt het boek ook geschikt voor gebruik in het onderwijs. Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

NederlandsFrans | 9789061007555 | 127 pagina's

Titel De kleine prins = Le petit prince : tweetalige editie
Uniforme titel Le petit prince
Auteur Antoine de Saint-Exupéry
Secundaire auteur Erik van Muiswinkel
Type materiaal Boek
Editie 1e druk tweetalige editie;
Uitgave Rotterdam : Ad. Donker, 2021
Overige gegevens 127 pagina's - gekleurde illustraties - 22 cm
Annotatie Teksten in het Nederlands en Frans - Vertaling van: Le petit prince. - Paris : Gallimard, 1946
ISBN 9789061007555
PPN 433473770
Genre sprookjes
Thematrefwoord Sprookjesprinsen
Taal NederlandsFrans