Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
Het lied van de bijen
Boek

Het lied van de bijen (mei 2022)/ Eileen Garvin, vertaling [uit het Engels] Karin de Haas

Een bijenhoudster die haar man is verloren, een 18-jarige jongen in een rolstoel en een man die na een aanvaring met justitie zijn leven op de rails probeert te krijgen, ontwikkelen een ongewone vriendschap op een bijenboerderij.

Aanwezigheid

Recensie

Een roman over gekozen familie, opnieuw beginnen en een tweede kans in het leven. Alice worstelt na de dood van haar man om haar bijenboerderij draaiende te houden. De achttienjarige Jake heeft nooit in het reine kunnen komen met zijn rolstoel. En dan is er Harry, die na een aanvaring met justitie zijn leven niet meer op de rails krijgt. Als Alice met haar pick-uptruck vol bijenkasten bijna tegen Jake aan rijdt en Harry wanhopig solliciteert als hulpje op haar boerderij, begint een ongewone vriendschap. Wanneer een corruptieschandaal het voortbestaan van de bijenboerderij bedreigt, moeten ze de handen ineenslaan. 'Het lied van de bijen' is een helder en invoelend geschreven verhaal over een onverwachte vriendschap, en bevat tevens bijzondere informatie over het houden van bijen. Voor een breed lezerspubliek, in het bijzonder de lezers van 'De bijenhouder van Aleppo' en 'Daar waar de rivierkreeften zingen'. Eileen Garvin is zelf bijenhouder in het ruige landschap van Oregon. 'Het lied van de bijen' is haar debuutroman.

Specificaties

Nederlands | 9789402709445 | 351 pagina's

Titel Het lied van de bijen
Auteur Eileen Garvin
Secundaire auteur Karin de Haas
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Amsterdam : HarperCollins, mei 2022
Overige gegevens 351 pagina's - 22 cm
Annotatie Omslag vermeldt: : drie onbekenden, een vriendschap voor het leven - Vertaling van: The music of bees. - London : Headline Review, 2021
ISBN 9789402709445
PPN 43536992X
Thematrefwoord Vriendschap ; Bijenteelt
Taal Nederlands