Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
Het beleg van Macindaw
Boek

Het beleg van Macindaw (2022)/ John Flanagan, vertaling [uit het Engels]: Laurent Corneille

Will bereidt een aanval voor op kasteel Macindaw. Hij roept de hulp van een groep gestrande Skandiërs in en als dan ook zijn vriend ridder Arnaut nog opduikt, lijken ze een goede kans te hebben. Vanaf ca. 11 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Will zit midden in zijn eerste opdracht als Grijze Jager. Hij bereidt een aanval voor op kasteel Macindaw. Het kasteel is nu in handen van de neef van de kasteelheer. Deze Keren houdt Wills vriendin Alyss gevangen en heeft een pact met de Scoti uit het noorden gesloten. Will roept de hulp van een groep gestrande Skandiërs in en als dan ook zijn vriend Arnaut nog opduikt, lijken ze een goede kans te hebben. Zesde deel van de serie 'De Grijze Jager'*. De delen zijn niet los te lezen. Het verhaal is opgebouwd uit vele korte hoofdstukken. Bijna bij elk hoofdstuk wisselt het perspectief. Veel actie en dialogen, weinig beschrijvingen van de omgeving en de gevoelens van de personages. De karakters zijn niet echt uitgewerkt. Na een paar boeken ken je ze goed en hoe sympathiek de meeste ook zijn, ze worden wel wat voorspelbaar. Het verhaal bevat vrij vaak herhalingen van een uitleg. Vlot lezend, spannend verhaal voor de grote hoevelheid fans van de serie. Gebonden heruitgave*. Vanaf ca. 11 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025751944 | 326 pagina's

Titel Het beleg van Macindaw
Auteur John Flanagan
Secundaire auteur Laurent Corneille
Type materiaal Boek
Editie Zevenentwintigste druk;
Uitgave Haarlem : Gottmer, 2022
Overige gegevens 326 pagina's - kaart - 22 cm
Annotatie 1e dr. Nederlandse uitgave: (c)2009 - Vertaling. van: The siege of Macindaw. - Scoresb, VIC : Random House Australia, (c)2004. - (Ranger's apprentice ; b. 6)
ISBN 9789025751944
PPN 436048264
Genre sprookjes
Thematrefwoord Ridders
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Ridders

Relaties/Serie

De Grijze Jager
Boek

De Grijze Jager (2007-...)

vol. bk. 06
Uitgeleend
John Flanagan