Lieve Edward
Boek

Lieve Edward (maart 2022)/ Ann Napolitano, vertaald [uit het Engels] door Maya Denneman

Een twaalfjarige jongen overleeft als enige een vliegtuigongeluk, komt bij een oom en tante terecht en leert in de jaren daarna, geholpen door een buurmeisje, langzaam weer verder te leven.

Aanwezigheid

Recensie

Het vliegtuig waarmee de twaalfjarige Edward met zijn ouders en oudere broer in 2013 van Newark naar Los Angeles vliegt, stort neer, Edward is de enige overlevende. In twee verhaallijnen worden beurtelings de laatste uren aan boord van het vliegtuig beschreven van Edward, zijn familie en een aantal medepassagiers en hoe het de jaren daarna verder met Edward gaat. Hij komt, achtervolgd door de media, gewond, zwaar getraumatiseerd, terecht bij een oom en tante. Edward laat aanvankelijk geen gevoelens en emoties toe, de enige met wie hij contact heeft is zijn buurmeisje Shayne, ook een buitenbeentje, die met haar directe manier van doen tot hem doordringt. In de jaren die volgen komt Edward stapje voor stapje uit de cocon waarin hij zichzelf verstopt heeft. Het onverwachte en bijzondere contact dat hij en Shayne krijgen met familie en geliefden van de omgekomen medepassagiers helpt daarbij. Een zeer indringend, goed geschreven, bijzonder verhaal over overleven, verdriet, rouw en volwassen worden. Beurtelings beklemmend en ontroerend, een verhaal dat je bijblijft.

Specificaties

Nederlands | 9789041714428 | 335 pagina's

Titel Lieve Edward
Auteur Ann Napolitano
Secundaire auteur Maya Denneman
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Rainbow bv, maart 2022
Overige gegevens 335 pagina's - 19 cm
Annotatie Uitgave in samenwerking met Uitgeverij Luitingh-Sijthoff - Oorspronkelijke Nederlandse uitgave: Amsterdam : Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, (c)2020 - Vertaling van: Dear Edward. - New York : The Dial Press, (c)2020
ISBN 9789041714428
PPN 433937440
Genre psychologische roman
Thematrefwoord Rouwproces
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Rainbow pocketboeken
Boek

Rainbow pocketboeken (1983-...)

vol. 1435
Uitgeleend