De meesters van het Verre Oosten
Boek

De meesters van het Verre Oosten leven en leer ([2022])/ Baird T. Spalding, Nederlandse vertaling [uit het Engels]: Chris Mouwen

Het klassieke spirituele verslag van de Himalaya-expeditie van de auteur in 1924, waarbij hij en zijn metgezellen de Meesters van de Himalaya ontmoetten - onsterfelijke wezens die een brug slaan tussen de filosofie van het christendom en het boeddhisme.

Aanwezigheid

Recensie

Een klassiek esoterisch non-fictieboek, oorspronkelijk uitgegeven in 1924. Aan het eind van de 19e eeuw ontmoeten schrijver Baird T. Spalding en zijn metgezellen tijdens een expeditie in de Himalaya onsterfelijke wezens die wonderbaarlijke daden verrichten en een brug slaan tussen het christendom en het boeddhisme. Volgens de filosofie van deze Meesters van de Himalaya vertegenwoordigt Boeddha de weg naar verlichting, terwijl de figuur van Jezus Christus de verlichting zelf belichaamt. Het boek is vlot en toegankelijk geschreven en bevat tevens vele spirituele boodschappen. 'De Meesters van het Verre Oosten' zal speciaal in het onderwerp geïnteresseerde lezers aanspreken.Baird T. Spalding (Cohocton, 1857 - Tempe, 1953) was een Amerikaans-Britse schrijver. Zijn werk werd in meerdere landen uitgegeven. Dit boek bevat naast de eerste vijf delen ook het zesde deel, dat pas ruim vijfenveertig jaar na de dood van de auteur werd samengesteld en gepubliceerd.

Specificaties

Nederlands | 9789020218923 | 795 pagina's

Titel De meesters van het Verre Oosten : leven en leer
Auteur Baird T. Spalding
Secundaire auteur Chris Mouwen
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk van de complete editie deel I t/m VI;
Uitgave Utrecht : AnkhHermes, [2022]
Overige gegevens 795 pagina's - illustraties - 24 cm
Annotatie Vertaling van: Life and teaching of the masters of the Far East. - DeVorss & Co. Publishers
ISBN 9789020218923
PPN 435496549
Rubriekscode 158.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Esoterie
PIM Rubriek Geestelijk leven
PIM Trefwoord Esoterie