Hoe we de volgende pandemie voorkomen
Boek

Hoe we de volgende pandemie voorkomen (2022)/ Bill Gates, vertaling [uit het Engels] Frank van der Knoop en Janet Limonard

Wetenschappelijk onderbouwde visie van de bekende technoloog en filantroop op de oorzaken en gevolgen van de COVID-pandemie, en op wat de mens kan doen om een gelijksoortige ramp in de toekomst te voorkomen.

Aanwezigheid

Recensie

Beschrijving van de oorzaken, gevolgen en oplossingen van een wereldwijde pandemie door de bekende technoloog en filantroop. De COVID-pandemie is nog niet voorbij, maar toch vraagt de hele wereld zich af: wat nu? Hoe kunnen we een nieuwe pandemie voorkomen? Is het wel reëel om te hopen dat de wereld weer hetzelfde wordt als vóór 2020? Bill Gates denkt van wel, en omschrijft met behulp van wetenschappers en gebaseerd op zijn eigen professionele ervaring hoe virussen werken, hoe we beter kunnen worden in het zo vroeg mogelijk opsporen ervan en hoe verschillende landen én de private sector samen moeten werken om deze en andere besmettelijke ziekten - zelfs de griep - voor eens en altijd uit te roeien.'Hoe we de volgende pandemie voorkomen' is in een heldere en overtuigende stijl geschreven en bevat illustraties, schema's en foto's in zwart-wit. Voor lezers met speciale interesse in het onderwerp. Bill Gates (Seattle, 1955) is een wereldberoemde Amerikaanse ondernemer, programmeur en filantroop. In 1975 richtte hij Microsoft op, samen met zijn jeugdvriend Paul Allen. Tegenwoordig is hij de co-voorzitter van de Bill & Melinda Gates Foundation, waarmee hij al twintig jaar werkt aan mondiale gezondheids- en ontwikkelingskwesties.

Specificaties

Nederlands | 9789401616621 | 303 pagina's

Titel Hoe we de volgende pandemie voorkomen
Auteur Bill Gates
Secundaire auteur Frank van der Knoop
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Haarlem : Xander Uitgevers, 2022
Overige gegevens 303 pagina's - 22 cm
Annotatie Vertaling van: How to prevent the next pandemic. - Alfred A. Knopf, (c)2022
ISBN 9789401616621
PPN 43611500X
Rubriekscode 614.52
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Epidemieen ; Epidemieën; Preventie ; Coronavirus
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Epidemieën