Het tijdperk van Leonardo da Vinci
Boek

Het tijdperk van Leonardo da Vinci (oktober 2021)/ scenario: Jean-Charles Gaudin, tekeningen: Jean Barbaud en Minte ; inkleuring: Afroula Hadjiyannakis en Minte ; vertaling [uit het Frans] Mariella Manfré

Maestro helpt kinderen met beeldhouwen en schilderen. Hij vertelt hoe Leonardo da Vinci aan zijn inspiratie kwam en hoe het leven in die tijd was. Ballonstrip in kleur. Vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Maestro is samen met een groep kinderen heerlijk in de tuin aan het knutselen. Ze proberen van alles uit: beeldhouwwerken, schilderen. Om ze te inspireren laat hij afbeeldingen zien van Leonardo Da Vinci. Maar hoe kwam Da Vinci aan al zijn inspiratie? En hoe was het leven in de 15e eeuw? Samen met Pieter, Pieternel, en alle bekende gezichten uit de 'er was eens...' reeks ontdekken wij de geschiedenis van Leonardo en Florence. Fragmenten uit het verleden wisselen het heden af. Met humor, spanning (denk aan intrige, bedrog en moord) en vooral heel veel interessante weetjes. Gebaseerd op de Franse educatieve tekenfilmserie van 1978 en dat is te merken, het verleden bevat veel opsommingen met feiten en jaartallen waardoor het verhaal niet zo vloeiend leest, en meer als een informatief boek aanvoelt dan als een spannende ballonstrip. Dit is het 6e deel in een reeks, volgt op 'de 100-jarige oorlog'* (2021) en 'Rome' (2019), maar gaat over een geheel nieuw moment uit de geschiedenis en is dus prima losstaand te lezen. Voor nieuwsgierige en kunstzinnige aagjes vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463068321 | 48 pagina's

Titel Het tijdperk van Leonardo da Vinci
Auteur Jean Barbaud
Instelling /MINTE
Secundaire auteur Jean-Charles Gaudin ; Afroula Hadjiyannakis ; Mariella Manfré ; Albert Barillé
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave 's-Hertogenbosch : Silvester, oktober 2021
Overige gegevens 48 pagina's - gekleurde illustraties - 29 cm
Annotatie Titelpagina vermeldt: Hello Maestro! - Stripbewerking naar het oorspronkelijke scenario van Albert Barillé - Oorspronkelijke Franse uitgave: Éditions Soleil, (c)2019. - (Il était une fois... l'homme ; 6)
ISBN 9789463068321
PPN 435671960
Genre stripverhaal - historische roman
Thematrefwoord Leonardo da Vinci
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Er was eens... de mens
Boek

Er was eens... de mens (2017-...)

vol. dl. 6
Uitgeleend
Jean Barbaud