De spieren en het vet
Boek

De spieren en het vet (juni 2021)/ scenario: Jean-Charles Gaudin, tekeningen en inkleuring: MINTE ; vertaling [uit het Frans] Mariella Manfré

Ballonstrip waarin wordt uitgelegd hoe de spieren in het lichaam werken. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Aan de hand van een spelletje tennis, hardlopen om een speelse hond te vangen, etc., wordt duidelijk gemaakt hoe in het menselijk lichaam de spieren werken. Dikkie, vriend van hoofdpersoon Pieter, wordt door Naarling tijdens een spelletje gevloerd en breekt een been. Aan bed gebonden wordt Dikkie al snoepend veel te dik. Aanleiding om te laten zien hoe vet in het lichaam nuttig is, maar ook hoe te veel ervan nadelig is. In de gewone wereld wordt uitleg gegeven door Maestro, een soort verstrooide professor. In het lichaam is een vergelijkbare "persoon" de centrale aansturing van de onderscheiden cellen, die als boodschapper, harde werker, politieman, of vetbol herkenbare lichaamsfuncties vervullen. Deze verstripping volgt de oude succesvolle tekenfilmserie nauwgezet. Vierde deel in de reeks 'Er was eens... het leven', waarvan de eerste drie delen over het hart (2017), de hersenen (2018) en het skelet* (2020) gingen. Aardige manier om een redelijk pittig onderwerp voor kinderen te verduidelijken. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463067300 | 47 pagina's

Titel De spieren en het vet
Instelling MINTE
Secundaire auteur Jean-Charles Gaudin ; Albert Barillé ; Mariella Manfré
Type materiaal Boek
Uitgave 's-Hertogenbosch : Silvester, juni 2021
Overige gegevens 47 pagina's - gekleurde illustraties - 29 cm
Annotatie Titelpagina vermeldt: Hello Maestro! - Stripbewerking naar het oorspronkelijke scenario van Albert Barillé - Oorspronkelijke Franse uitgave: Éditions Soleil, (c)2018. - (Il était une fois... la vie ; 4)
ISBN 9789463067300
PPN 435671936
Rubriekscode 600.51
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Spieren; Stripverhalen ; Vet; Stripverhalen
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Spieren

Relaties/Serie

Er was eens... het leven
Boek

Er was eens... het leven (2017-...)

vol. 4
Uitgeleend