Naar de dierentuin
Boek

Naar de dierentuin (2022)/ Reina Ollivier & Madeleine van der Raad, redactie: Clavis Uitgeverij

Wat is er allemaal te zien in een dierentuin? Prentenboek met informatie over dierentuinen, met versjes, opdrachten en veel kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar, voor goede lezers vanaf ca. 7 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Vrolijk, bijna vierkant prentenboek met allerlei informatie over dieren in dierentuinen, hun verzorgers en wat daar zoal te beleven valt. Op de meeste dubbele pagina's komt een onderwerp aan de orde zoals: dierentuinen vroeger en nu, dierenverblijven, geboorten en de dierendokter. Verder zijn er enkele losse wetenswaardigheidjes onder het kopje 'Wist je dat', een grappige strip, vier dierenraadsels op rijm, knutseltips, ballonstrips en een miniquiz (met antwoorden). Ook zijn er halve bladzijden en een dubbele pagina die aan beide kanten opengeslagen kan worden, zodat vier bladzijden tegelijk bekeken kunnen worden. Hierop is een overzicht te zien van vele dierenverblijven, bezoekers en verzorgers. De gevarieerde informatie is eenvoudig, summier en luchtig. De lay-out is speels en aantrekkelijk. De tekst is afgedrukt in een duidelijke schreefloze letter, soms tegen een zacht getinte ondergrond. Titels en quizvragen zijn 'handgeschreven'. De dun zwartomlijnde tekeningen, ingekleurd met aquarel, tonen mens en dier in een vriendelijke en zeer herkenbare setting. Ze vallen vooral op door een fris kleurgebruik. Geen inhoudsopgave en geen paginering. Verzorgde (ongewijzigde her)uitgave uit de serie 'Willewete'*. Vanaf ca. 4 jaar, voor goede lezers vanaf ca. 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044813876

Titel Naar de dierentuin
Auteur Reina Ollivier
Instelling /Clavis, Hasselt
Secundaire auteur Madeleine van der Raad
Type materiaal Boek
Editie Zevende druk;
Uitgave [Alkmaar] : Clavis, 2022
Overige gegevens 20 ongenummerde pagina's, 3 vouwbladen - gekleurde illustraties - 27 cm
Annotatie Colofon vermeldt: Tekst: Reina Ollivier / Illustraties: Madeleine van der Raad - 1e druk: Amsterdam : Clavis, 2011
ISBN 9789044813876
PPN 436043939
Rubriekscode 592.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Dierentuinen
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Dierentuinen

Relaties/Serie

Willewete
Boek

Willewete (2010-...)

vol. Veel te doen
Uitgeleend