Beer en Vogel leren delen
Boek

Beer en Vogel leren delen ([2022])/ Jonny Lambert, vertaling [uit het Engels]: Ellen Hosmar ; redactie en productie: Vitataal

De dieren in het bos willen eten verzamelen, want de winterslaap gaat beginnen. Maar Beer heeft al het eten ingepikt. Hoe moet dat nu? Prentenboek over het belang van samen delen, met tekst op rijm. Vanaf ca. 2 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Het is tijd voor de winterslaap. De dieren in het bos willen daarvoor eten verzamelen, maar Beer heeft al het eten meegenomen naar zijn hol. Er is niets meer over. Als de wereld is bedekt onder een dikke laag sneeuw kan Beer zijn vriendjes niet meer vinden. Hij legt wat eten neer als een spoor naar zijn hol. En zo maakt hij het goed met de andere dieren die gezellig bij hem komen eten. Het verhaal leert peuters en kleuters dat delen in een vriendschap belangrijk en leuk is. Ook leent het boek zich om in gesprek te gaan over de natuur en winterslaap. Dat wordt ook aan het begin uitgelegd. Elke spread bevat een nieuwe rustige plaat met Beers acties. Zo'n vier regels tekst op rijm helpen het kind steeds om het verhaal te herkennen na een paar keer lezen. Jonny Lambert is een Engelse auteur en illustrator van vele prentenboeken. Veel van zijn boeken zijn vertaald. De stevige pagina's maken het makkelijk voor kleine handjes om om te slaan. Hardkartonnen groot prentenboek met rustige illustraties. Vanaf ca. 2 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789048320080

Titel Beer en Vogel leren delen
Uniforme titel Beer en Vogel
Auteur Jonny Lambert
Instelling /Vitataal, Feerwerd
Secundaire auteur Ellen Hosmar
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Veltman Uitgevers, [2022]
Overige gegevens 22 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 22 cm
Annotatie Vertaling van: Bird and Bear learn to share. - London : Dorling Kindersley Limited, 2021
ISBN 9789048320080
PPN 43553369X
Genre dierenleven
Thematrefwoord Dieren ; Delen ; Rijmvertellingen
Taal Nederlands