Kiekeboe kuiken
Boek

Kiekeboe kuiken (2022)/ Camilla Reid, Ingela P. Arrhenius, vertaling [uit het Engels]: J.H. Gever

Hallo bloemen, rups en eendjes! Beweeg het schuifje maar, dan zie je een spiegeltje verschijnen. Vierkant hardkartonnen prentenboekje met eenvoudige illustraties in vrolijke, rustige kleuren en beweegbare elementen. Vanaf ca. 1 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Dit vrolijke kartonboekje bevat verschillende schuifelementen waardoor er een extra dimensie aan de illustraties wordt gegeven. Iedere pagina bevat een tekening die compleet kan worden gemaakt door in de inkeping het karton naar boven te schuiven, uit te trekken of te draaien. Het boekje bevat weinig tekst, op iedere pagina staan maar twee woorden. Het woord 'kiekeboe' komt hierbij steeds terug, waarna het woord volgt van datgene dat tevoorschijn komt. De tekeningen zijn eenvoudig en stilistisch strak. Ze hebben duidelijk herkenbare strakke vormen. Er zijn heldere, frisse kleuren gebruikt. Op de laatste pagina zit er achter het schuifelement een klein spiegeltje verborgen. Dat is een verrassend aspect omdat het kindje dan zichzelf kan bekijken. Ook aan de achterzijde, tijdens het lezen van de achterflap kan er aan een schuifelement getrokken worden en komt er nog iets tevoorschijn. De kartonnen pagina's zijn dik waardoor ze tegen een stootje kunnen. Het boek is kwalitatief mooi afgewerkt en is eigentijds door de illustraties. Een mooi, vrolijk boekje voor de allerkleinsten.

Specificaties

Nederlands | 9789025775803

Titel Kiekeboe kuiken
Auteur Camilla Reid
Secundaire auteur Ingela P. Arrhenius ; J.H. Gever
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Haarlem : Gottmer, 2022
Overige gegevens 10 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 18 cm
Annotatie Omslag vermeldt: Draai, schuif en trek! - Tekst en concept Camilla Reid, illustraties Ingela P Arrhenius - Vertaling van: Peekaboo chick. - London : Nosy Crow Ltd, (c)2021
ISBN 9789025775803
PPN 435360442
Genre Boekstart
Thematrefwoord Verstoppertje ; Beweegbare boeken
Taal Nederlands