Het leek schoonheid
Boek

Het leek schoonheid roman (februari 2022)/ Teresa Ciabatti, vertaald [uit het Italiaans] door Anne Tilleman en Wilfred Ploeg

Een vrouw wordt gedwongen haar verleden onder ogen te zien nadat de schim van een beeldschone jonge vrouw opnieuw opduikt in haar leven.

Aanwezigheid

Recensie

Een knap gecomponeerde literaire roman over boetedoening en de destructieve kracht van schoonheid. Altijd was daar Livia: geliefd door iedereen, en - tot ongenoegen van de vertelster, het buitenbeentje, de falende moeder, de wanhopige schrijfster - de belichaming van schoonheid. Tot dat ene tragische moment. Jaren later treedt Livia opnieuw het leven van de vertelster binnen, en ontvouwt zich vanuit een benauwend perspectief een verhaal waarin zij de waarheid over Livia's verdwijning eindelijk aan het licht brengt.'Het leek schoonheid' is in een fijnzinnige literaire stijl geschreven, met een scherp inzicht in de vrouwelijke psyche. Het boek zal een publiek van voornamelijk literaire lezers aanspreken. Teresa Ciabatti (Orbetello, 1972) is een Italiaanse auteur en scenarioschrijfster. Ze schreef meerdere romans en korte verhalen, en schrijft daarnaast voor de krant Corriere della Sera. 'Het leek schoonheid' werd genomineerd voor de Premio Strega 2021.

Specificaties

Nederlands | 9789000379804 | 239 pagina's

Titel Het leek schoonheid : roman
Auteur Teresa Ciabatti
Secundaire auteur Anne Tilleman
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Amsterdam : Spectrum, februari 2022
Overige gegevens 239 pagina's - 24 cm
Annotatie Vertaling van: Sembrava bellezza. - Milano : Mondadori, (c)2021
ISBN 9789000379804
PPN 435369865
Genre psychologische roman
Thematrefwoord Schoonheid ; Geheimen
Taal Nederlands