Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Zakgids vogels van Nederland en België
Boek

Zakgids vogels van Nederland en België herkenning, kijktips, trefkans (2022)/ Luc Hoogenstein, Ger Meesters, Jip Louwe Kooijmans, met illustraties van Elwin van der Kolk

Gids voor het determineren van zo'n driehonderd in Nederland en België waar te nemen vogelsoorten en 33 exoten/zeldzaamheden.

Aanwezigheid

Recensie

Vierde herziene druk met gewijzigde titel (nu met België) van deze voor vogelliefhebbers goed bruikbare veldgids in handzaam formaat (17,5 x 11,5 cm). Na de uitleg van begrippen volgt waar het om gaat: zo'n driehonderd in Nederland en België waar te nemen soorten en 33 exoten/zeldzaamheden. De soortgroep staat onder aan de pagina, per bladzijde steeds een soort. Deze herziene uitgave heeft onder andere nieuwe illustraties van Elwin van der Kolk, de verspreidingskaartjes en verwijzingen naar het 'Handboek vogels van Nederland en België' (2009) zijn vervallen, maar QR-codes met verwijzing naar de online vogelgids van Vogelbescherming Nederland zijn toegevoegd. De afmetingen van de vogels zijn moeilijk in te schatten, maar deze staan in de begeleidende tekst vermeld. Daarin verder herkenning, gedrag, geluid, habitat, kijktip (waar te vinden) en seizoensvoorkomen. In de handige determinatiehulp achterin ontbreken groepen met weinig soorten. Uitstekende papierkwaliteit, strak gebonden (blijft niet openstaan). Alleen een register op Nederlandse namen. Kleine druk.

Specificaties

Nederlands | 9789050118781 | 335 pagina's

Titel Zakgids vogels van Nederland en België : herkenning, kijktips, trefkans
Uniforme titel Vogels van Nederland en België
Auteur Luc Hoogenstein
Instelling /Nederlandse Vereniging tot Bescherming van Vogels
Secundaire auteur Ger Meesters ; Jip Louwe Kooijmans ; Elwin van der Kolk
Type materiaal Boek
Editie 14e herziene druk;
Uitgave Zeist : KNNV Uitgeverij, 2022
Overige gegevens 335 pagina's - illustraties - 18 cm
Annotatie Uitgave in samenwerking met Vogelbescherming Nederland - Met register - Oorspronkelijke titel: Zakgids vogels van Nederland. - Zeist : KNNV Uitgeverij, (c)2011. - (Vogels in Nederland)
ISBN 9789050118781
PPN 435417355
Rubriekscode 598.32
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Vogels; Nederland; Determineren; Gidsen ; Vogels; België; Determineren; Gidsen
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Vogels