Eind van de wereld [Makkelijk lezen]
Boek

Eind van de wereld [Makkelijk lezen] (cop. 2013)/ Malcolm Rose, [vert. uit het Engels: Anne-Marie Vervelde ; red.: Eenvoudig Communiceren]

Een groot rotsblok komt op de aarde af. Kan Jamiro (14) iets doen tegen deze ramp? Verhaal in korte zinnen en gemakkelijke woorden. Vanaf ca. 13 jaar.

Recensie

Jamiro (14) en zijn vriendin Don (van Madonna) stelen een auto en veroorzaken een ongeluk. De schade en de reprimande maken geen indruk, want binnen zes maanden is toch ieders leven ten einde doordat een planetoïde de aarde zal vernietigen. De moeder van Jamiro (sterrenkundige bij het Instituut voor Ruimte-Onderzoek) weet ook geen oplossing. Als Don een game speelt, krijgt zij een ingenieuze inval. Vlak voor de lancering van een raket dreigt het nog mis te gaan, maar een vriend van Jamiro - de cijferman- is de reddende engel. Deel uit de Schaduw-reeks, een serie die zich richt op de minder snelle lezer. Het boek heeft ook die kenmerken: groot lettertype, overzichtelijke tekstblokken, korte hoofdstukken, beperkte omvang en een rustige lay-out. In een afsluitende woordenlijst worden vijftien begrippen verduidelijkt die cursief staan afgedrukt in de tekst. Maar de combinatie van informatie over de ruimte, vermengd met spanningverhogende elementen is geen geslaagde. Het levert een gekunsteld en ongeloofwaardig verhaal op. Het open einde kan ook als onbevredigend worden ervaren. In een nawoord van twee bladzijden duidt de auteur de feitelijke situatie wat betreft planetoïden en meteorieten; ook is er een enkele voetnoot. Vanaf ca. 13 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789086961689

Titel Eind van de wereld [Makkelijk lezen]
Auteur Malcolm Rose
Secundaire auteur Anne-Marie Vervelde
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Eenvoudig Communiceren, cop. 2013 - [Brussel] : Lezen voor Iedereen
Overige gegevens 71 p - 24 cm
Annotatie Vert. van: Asteroid. - London : Evans Brothers, cop. 2009
ISBN 9789086961689
PPN 357244419
Thematrefwoord Meteorieten ; Rampen
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Schaduw-reeks
Boek

Schaduw-reeks (2007-...)

vol.
Uitgeleend