Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Escape room
Boek

Escape room op zoek naar het antwoord voordat het te laat is... (2022)/ Christopher Edge, vertaling [uit het Engels]: Saskia Peeters ; redactie en productie: Vitataal

Ami gaat met haar vrienden naar een escape room. Al snel wordt duidelijk dat dit helemaal geen spel is. Samen met haar vrienden moet Amy al hun kwaliteiten inzetten om te overleven. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Ami krijgt een spannend cadeau van haar vader: een ticket voor The Escape, de ultieme escape room. Er doen nog vier andere kinderen mee: Adjoa, Ibrahim, Oscar en Min. Samen moeten ze raadsels oplossen en worden ze voor uitdagingen gesteld. Het doel: het Antwoord vinden om de wereld te redden. Maar al snel lijkt het erop dat het helemaal geen spel is; hun levens zijn in gevaar! Elke nieuwe ruimte die ze betreden wordt moeilijker en spannender, mede doordat er surrealistische dingen gebeuren. De uitdagingen waarvoor ze worden gesteld zijn erg moeilijk voor twaalfjarigen, elk personage heeft toevallig zeer specialistische kennis paraat over bijvoorbeeld een zeldzame schaakcomputer of de geschiedenis van de Maya's. Het verhaal wordt met vaart verteld, Ami is een sympathiek en innemend personage. De boodschap van dit boek, bewustwording van de gevolgen van klimaatverandering, ligt er erg dik bovenop. Verhaal vol actie en mysterie met futuristische elementen, met een onverwachte en enigszins teleurstellende plottwist op het eind. Voor kinderen vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789048319978 | 208 pagina's

Titel Escape room : op zoek naar het antwoord voordat het te laat is...
Auteur Christopher Edge
Instelling /Vitataal, Feerwerd
Secundaire auteur Saskia Peeters
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Veltman Uitgevers, 2022
Overige gegevens 208 pagina's - 21 cm
Annotatie Vertaling van: Escape room. - Nosy Crow, (c)2022
ISBN 9789048319978
PPN 435128965
Genre avonturenroman
Thematrefwoord Ontsnappingen ; Puzzels ; Kunstmatige intelligentie
Taal Nederlands