Dood en sterven in het leven van mensen met een verstandelijke handicap
Boek

Dood en sterven in het leven van mensen met een verstandelijke handicap (2003)/ Erik Bosch

Bespreking van problemen en dilemma's die zich voordoen bij de (beroepsmatige) begeleiding van verstandelijk gehandicapten met betrekking tot het sterven en de dood.

Recensie

Dood en sterven in het leven van mensen met een verstandelijke handicap confronteren de begeleiders in hoge mate met vragen rond bejegening, ethiek, levensbeschouwing en -overtuiging en zingevingsvragen. Deze vragen richten zich op de cliënt en als kritische zelfreflectie op de professionele begeleider en is zoals in de twee voorgaande boeken van deze auteur ('Visie en attitude', 1995* en 'Seksualiteit en relatievorming van mensen met een verstandelijke handicap', 1995**) het centrale punt. De door de begeleider uitgestraalde visie op het leven bepaalt in hoge mate hoe zorg-afhankelijke mensen met verlies om leren gaan. Onder meer rouw, symboliek, familie en team komen goed toegankelijk en praktijkgericht in dit zorgvuldig geschreven boek aan bod. Geschikt voor een ieder die zich bezighoudt met verstandelijk gehandicapten in (naaste) omgeving, werk of studie. Bevat discussievragen en een literatuurlijst.

Specificaties

Nederlands | 9024413648

Titel Dood en sterven in het leven van mensen met een verstandelijke handicap
Auteur Erik Bosch
Type materiaal Boek
Editie 3e dr;
Uitgave Soest : Nelissen, 2003
Overige gegevens 144 p - 21 cm
Annotatie 1e dr.: Baarn : Nelissen, 1996 - Met lit. opg
ISBN 9024413648
PPN 244283311
Rubriekscode 326
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Dood; Verstandelijk gehandicapten ; Sterven; Verstandelijk gehandicapten ; Dood; Mensen met een verstandelijke beperking ; Sterven; Mensen met een verstandelijke beperking
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Verstandelijk gehandicapten