Zelensky
Boek

Zelensky de biografie ([2022])/ Serhi Roedenko, vertaald [uit het Oekraiens] door Roel Schuyt, Henky de Vries & Tobias Wals

Biografie over het leven en de carrière van de Oekraïense president Volodymyr Zelensky (1978- ), die tegen de Russische inval in Oekraïne strijdt.

Aanwezigheid

Recensie

'Zelensky - de biografie' is een biografie over Oekraïense president Volodymyr Zelensky. Het boek gaat in op de persoonlijke en professionele geschiedenis van Zelensky, internationale betrekkingen en de inval van het Russische leger in Oekraïne. Het boek vertelt het verhaal van de man die voorheen werkzaam was als komiek en televisieproducent maar zich op oudjaarsavond 2018 kandidaat stelt voor het presidentschap. De auteur beschrijft hoe Zelensky na een bewogen campagne het presidentschap wint en langzaam maar zeker Oekraïne vooruit probeert te helpen, totdat het Russische leger invalt en hij een president in oorlogstijd wordt. Deze editie is geactualiseerd met nieuwe hoofdstukken over de oorlog. Informatief, maar onderhoudend geschreven. Voor een brede lezersgroep. Serhi Roedenko is een Oekraïense schrijver, publicist, columnist, tv-presentator en journalist.

Specificaties

Nederlands | 9789045047218 | 220 pagina's

Titel Zelensky : de biografie
Auteur Serhi Roedenko
Secundaire auteur Roel Schuyt
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Atlas Contact, [2022]
Overige gegevens 220 pagina's - 21 cm
Annotatie Omslag vermeldt: Van komiek tot oorlogspresident
ISBN 9789045047218
PPN 43567269X
Rubriekscode Oekraïne 947.7
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Zelensky, Volodymyr ; Biografieën ; Zelensky, Volodymyr; Biografieën
PIM Rubriek Geschiedenis
PIM Trefwoord Zelensky