Hoe overleef ik... mezelf?
Tijdschrift

Hoe overleef ik... mezelf? ([2014])/ creatief hoofdredacteur Francine Oomen, uitvoerend hoofdredacteur Jolanda Dreijklufft ; eindredacteur Annemarie de Haas ; aan dit nummer werkten mee: Lotte Aerts, Petra Baan, Gerlinde de Geus, Corinne van der Heijden, Anke van Iersel, Jiami Jongejan, Evelyn Jongman, Roselie Kommers, Maki, Sophie van Oirschot, Sarah-Lotte Rietdijk, Marlies Ruijter, Ilse Savenije, Deborah van der Schaaf, Ingeborg Schavemaker, Jan Paul Schutten, Barbara Tammes, Rozemarijn Versteeg, Karin Wesselink, Caroline Westdijk

Tijdschrift, geïnspireerd op de 'Hoe overleef ik'-boeken, met veel testjes om jezelf beter te leren kennen. Met interviews, creatips, informatie, leestips en (natuurlijk) survivaltips. Met veel kleurenillustraties. Vanaf ca. 11 jaar.

Recensie

In dit derde in 2014 verschenen nummer van het tijdschrift 'Hoe overleef ik...' staan veel testjes om jezelf beter te leren kennen. Hoe flexibel ben je, wat voor vakantietype ben je en wat voor soort eter? Daarnaast o.a. een interview met een een meisje dat zich meer een jongen voelde. Verder maken we kennis met auteur Karen van Holst Pellekaan, o.a. jeugdauteur en actrice in de film Loenatik. Qua thema's en stijl sluit het blad aan bij de populaire 'Hoe overleef ik'-boeken van Francine Oomen. Het richt zich vooral op meisjes en heeft allerlei rubrieken. Er staan zowel 'leerrijke' artikelen in als leuke creatips, veel boekentips en (natuurlijk) survivaltips. Het tijdschrift heeft een vrij drukke, dynamische lay-out en lijkt perfect op maat van jonge tieners gemaakt. Er is ook een bijbehorende website. Wat dit tijdschrift anders maakt dan de meeste meidentijdschriften, is dat het uitnodigt tot creatief zijn en nadenken. Uit de stukjes en interviews met verschillende jongeren spreekt ook een positieve boodschap: het is oké om te zijn wie je bent en om je eigen mening te hebben. Door de boeiende mix van een aantrekkelijke lay-out, interessante inhoud en een vlotte schrijfstijl zal het ongetwijfeld veel lezers aanspreken. Verschijnt zes keer per jaar. Vanaf ca. 11 jaar.

Specificaties

Nederlands | 107 pagina's

Titel Hoe overleef ik... mezelf?
Secundaire auteur Francine Oomen ; Lotte Aerts
Type materiaal Tijdschrift
Uitgave [Amsterdam] : Uitgeverij Querido B.V., [2014]
Overige gegevens 107 pagina's - illustraties - 25 cm
PPN 376045795
Rubriekscode 172
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Levenskunst; Meisjes
PIM Rubriek Geestelijk leven
PIM Trefwoord Levenskunst