Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Zo cool is wetenschap
Boek

Zo cool is wetenschap ([2022])/ Anna Claybourne, illustrations: Josephine Wolff

Maak een camera van je kamer, bouw je eigen speaker, krijg het gevoel dat je door de grond valt. Met deze proefjes ontdek je hoe de wetenschap werkt. Gewoon thuis uit te voeren met alledaagse voorwerpen. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

In 73 proefjes wordt de werking van allerlei natuurkundige, scheikundige en biologische principes kennen zoals elektriciteit, magnetisme, smaak, zicht en verbranding getoond. De opdrachten zijn eenvoudig en meestal uit te voeren met materialen die altijd wel voorhanden zijn. Soms moet er een volwassene bijgehaald worden, bijvoorbeeld als bij werken met vuur of het lenen van de haardroger. Op alle bladzijden staan eenvoudige tekeningen die de proefjes duidelijk uitleggen de tekst grappig illustreren. Na de praktische omschrijving van het proefje volgt de verklaring van het effect onder het kopje "Hoe kan dat?" en staat er een extra weetje bij "Wist je dat"?'. De proefjes zijn soms erg interessant: lichteffecten die ontstaan als je suiker verbrijzelt of water afbuigen met statische elektriciteit. Wel zijn de ideeën vaak bekend en al vaker beschreven. De vele uitroeptekens en oproepen om je vrienden verbaasd te laten staan zijn overdreven. Een boek om leuk mee bezig te zijn en in aanraking te komen met interessante wetenschappelijke fenomenen. Met woordenlijst. Voor kinderen met interesse in wetenschap vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044761573 | 96 pagina's

Titel Zo cool is wetenschap
Uniforme titel Zo cool is Wetenschap
Auteur Anna Claybourne
Secundaire auteur Josephine Wolff
Type materiaal Boek
Uitgave Aartselaar : Deltas, [2022]
Overige gegevens 96 pagina's - gekleurde illustraties - 25 cm
Annotatie Vertaling uit het Engels - Omslag vermeldt tevens: verbluffende trucs en proefjes waarmee je familie en vrienden zal verbazen! - Vertaling van: 73 cool science tricks. - Arcturus Holding Limited
ISBN 9789044761573
PPN 435653660
Rubriekscode 507
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Natuurwetenschappen; Experimenten
PIM Rubriek Wetenschap en Techniek
PIM Trefwoord Experimenten