Romeinen
Boek

Romeinen (2022)/ Suzan Boshouwers & Veronica Nahmias, redactie: Clavis Uitgeverij

Hoe leefden de Romeinen? En wat deden Romeinse soldaten? Lees hoe een jongetje uit onze tijd er van alles over ontdekt. Prentenboek met een liedje, knutseltip, quiz, stripverhaal en veel kleurenillustraties. Vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Een informatief prentenboek over de Romeinen. Door middel van tekstblokjes, 'wist-je-datjes', prenten met verklarende woorden, miniquiz en een uitklappagina over Romulus en Remus wordt veel informatie gegeven over het leven van de Romeinen en vondsten die in Nederland in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden worden bewaard. De informatie wordt gegeven door Thijs, een jongen in het heden, die ineens als Titus verplaatst is naar de Romeinse tijd. In hoofdstukken over de markt, wonen, soldaat, woonplaats, badhuis, feesten, tempels en goden komt veel informatie aan de orde. Aan ieder hoofdstuk is een spread besteed. Door de vele kleine en paginagrote kleurenillustraties ziet het er aantrekkelijk en mooi verzorgd uit. Aan sommige prenten zijn woorden toegevoegd, waarvan sommige als kat, gordijn, praten en pot overbodig lijken. Een goede aanvulling is de kaart van het Romeinse Rijk op de schutbladen voorin. Achterin worden op die plek enige voorwerpen uit het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden beschreven. Deze (ongewijzigde) uitgave maakt deel uit van de serie 'Willewete' in de categorie 'geschiedenis'*. Interessante informatie om zelf te lezen vanaf ca. 7 jaar; aantrekkelijk kijk- en voorleesboek vanaf ca. 5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044821994

Titel Romeinen
Auteur Suzan Boshouwers
Instelling /Clavis, Hasselt ; /Rijksmuseum van Oudheden, Leiden
Secundaire auteur Veronica Nahmias
Type materiaal Boek
Editie Vierde druk;
Uitgave [Alkmaar] : Clavis, 2022
Overige gegevens 20 ongenummerde pagina's, 3 vouwbladen - gekleurde illustraties, kaarten - 27 cm
Annotatie Tekst en illustraties van objecten: Suzan Boshouwers en illustraties: Veronica Nahmias. - Uitgave kwam tot stand in samenwerking met het Rijksmuseum van Oudheden te Leiden - 1e druk: Amsterdam : Clavis, 2014
ISBN 9789044821994
PPN 436047438
Rubriekscode 923.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Romeinse Rijk
PIM Rubriek Geschiedenis
PIM Trefwoord Romeinse Rijk

Relaties/Serie

Willewete
Boek

Willewete (2010-...)

vol. Geschiedenis
Uitgeleend