American Sicario
DVD

American Sicario ([2022])/ directed by R.J. Collins

Een Amerikaanse gangster wil doordringen tot de top van de Mexicaanse onderwereld, maar graaft uiteindelijk zijn eigen graf.

Recensie

Amerikaans misdaaddrama (2021) van R.J. Collins (debuut). Met Philippe A. Haddad, Maurice Compte (Den of thieves, Narcos), Maya Stojan (Fatal affair, Castle) en Danny Trejo (Machete, Predators). Een Amerikaanse gangster wil de top bereiken in de Mexicaanse onderwereld, maar pakt dat niet goed aan, want hij maakt vijanden bij zowel de kartels als zijn bondgenoten. Zijn vrouw is zwanger, maar ook met zijn huwelijk gaat het niet goed. Score IMDb: 6.8. Deeksha Parthsarthy (sportskeeda.com 10-12-'21): Actiethriller, gebaseerd op een waargebeurd verhaal over de slimme en gewelddadige Erik Vasquez die wil doordringen tot de top van de Mexicaanse onderwereld, maar uiteindelijk zijn eigen graf graaft. Aharon Abhishek (meaww.com 9-12-'21): Pittig gangsterdrama, met relatief weinig schermtijd voor Danny Trejo, met sterk spel van Philippe A. Haddad, maar minder goed in de flashbacks. Josh Lasser (tvandfilmguy.com 9-12-'21): Van de twee verhaallijnen biedt het familieverhaal interessante aanknopingspunten, maar krijgt veel te weinig aandacht, terwijl het platgetreden gangsterverhaal helaas domineert. Matig acteerwerk en karakters worden onvoldoende uitgediept. Potentieel interessante film, maar routinematig uitgewerkt, met alle bekende clichés van drugskartelfilms erop en eraan (1,5 sterren).

Specificaties

Engels | 8717662586064

Titel American Sicario
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur R.J. Collins ; Philippe A. Haddad ; Danny Trejo
Type materiaal DVD
Uitgave [Hilversum] : Source 1 Media, [2022]
Overige gegevens 1 dvd-video (90 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Philippe A. Haddad, Danny Trejo, Maya Stojan. - Engels gesproken, Nederlands ondertiteld - Videoversie van de film: Verenigde Staten : Saban Films, 2021
ISBN 8717662586064
PPN 435271644
Genre thriller - biografie
Taal Engels